Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

77%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

23%

Stemmen: 26

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

David versus Goliath

Gepost door:ForzaRbc // 2015-10-23 00:00:00 // 3118 keer bekeken

Morgenavond speelt RBC voor de tweede ronde van de beker een thuiswedstrijd tegen sv DOSKO. De club uit Bergen op Zoom komt uit in de hoofdklasse B.

De Bergse club bezet momenteel de vijfde stek in de hoofdklasse, waar RBC genoegen moet nemen met een zesde plaats in de vierde klasse. Het krachtsverschil zal daarom enorm zijn en een enorme afstraffing ligt op de loer. "Ik heb totaal geen idee hoe groot het verschil is tussen beide clubs. De tegenstander is vanzelfsprekend beter, maar wij moeten daar mentaliteit tegenover zetten," zo laat hoofdcoach Martijn van Galen weten tegenover RBCFans.nl. RBC moet ook zaterdagavond weer een karrenvracht aan spelers missen. Papito Puril, Deion Goveia, Remko van der Kruyssen en mogelijk Redouan el Allaoui zijn niet inzetbaar. "Het wordt krap," zo verzucht ook Van Galen. 

RBC kan echter wel terugkijken op de goede resultaten van de afgelopen weken. Niet alleen spreken de uitslagen boekdelen, ook het spel is goed. Daarnaast had RBC met meer scherpte voor de goal gemakkelijk de dubbele cijfers kunnen halen. Het middenveld Gino Pieter, Lars de Voogd en Tim Eggly afgekort het PEV-middenveld  vormt het voornaamste succes van de afgelopen weken. 

Is RBC helemaal kansloos? Nee, het verleden heeft al vaker bewezen dat mindere teams in staat zijn om elftallen te verslaan die op een hoger niveau actief zijn. De voormalig BVO RBC Roosendaal deed daar vrolijk aan mee. Zo verloor RBC Roosendaal als Eredivisionist al eens op bezoek bij hoofdklasser Gemert, moest het met de staart tussen de benen terugkeren van Rijnsburgse Boys (2-1 verlies) en ook in het laatste seizoen betaald voetbal ging RBC kopje onder: Spakenburg won na penalty's.

Drie jaar geleden speelde de ploeg van toenmalig hoofdcoach Erwin van der Woerdt ook tegen een gigant in het amateurvoetbal. RBC ging toen als vijfdeklasser op bezoek bij VC Vlissingen. De Roosendalers namen toen met opgeheven hoofd afscheid van het bekertoernooi. Het werd 3-2 voor de Zeeuwen, maar RBC was dichtbij een overwinning. Ivo Vergouwen schoot in kansrijke positie op de benen van de doelman, Anouar el Khassim overigens twee maal trefzeker in dat duel  zag een lob op de lat belanden en Wiebe de Kok zag zijn inzet oog-in-oog met de goalie gekeerd worden. Het huidige RBC zal net als toen met passie en beleving moeten spelen om ditmaal wel een ronde verder te komen.

Vermoedelijke opstelling RBC: Aarts; Tolenaars, Verstijlen, Mathijssen, Boomaars; Pieter, Eggly, De Voogd (c); Verduijn, Numanovic, Van Andel




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd