Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

74%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

26%

Stemmen: 27

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

RBC morgen tegen WVV'67

Gepost door:ForzaRbc // 2015-10-17 00:00:00 // 3091 keer bekeken

RBC speelt morgen tegen WVV'67. De club uit Woensdrecht bezet momenteel de twaalfde plaats en verloor de laatste vier duels, al moet gezegd worden dat dit kleine nederlagen waren.

Het eerste elftal lijkt na de maand september, waarin alleen maar punten verspeeld werden, helemaal op dreef te zijn. Twee weken terug werd NSV in het Herstaco Stadion verslagen met 3-0 en vorige week stopte de teller pas bij 0-8, toen RBC op bezoek ging bij ODIO. Hoofdtrainer Martijn van Galen wijzigde het een en ander op papier. Gino Pieter lijkt een nieuw duo te gaan vormen met Tim Eggly op het middenveld, vlak voor de verdediging. Daarvoor speelt Lars de Voogd, die als aanjager dient bij balverlies en de aanvalslinie daarin meetrekt. Dat pakte tegen ODIO ontzettend goed uit. Door het duo Pieter-Eggly werd de verdediging ontlast en voorin werd razendsnel bij balverlies in een hoog tempo druk gezet. Normaal gesproken speelt De Voogd als verdedigende middenvelder, maar daar loopt hij eigenlijk Danny Mathijssen constant in de weg.

Door de wijzigingen lijkt ook het middenveld dit seizoen op meer doelpunten te kunnen rekenen. Zowel Pieter als Eggly (twee keer) kwamen in het duel met ODIO tot scoren. De razendsnelle Kevin van Andel heeft profijt van het vroeg druk zetten vanuit het middenveld. Door de snelle balveroveringen kan hij constant met zijn snelheid achter de verdediging van de tegenpartij komen. Hij heeft inmiddels ook vier treffers achter zijn naam staan.

 "Voor ons is het van belang om de stijgende lijn door te trekken. Daarbij zullen we WVV zeker niet onderschatten," aldus Van Galen tegenover RBCvoetbal.nl. Daarvoor heeft hij een nagenoeg volledige selectie tot zijn beschikking: "Op Remko van der Kruyssen en Deion Goveia na is iedereen beschikbaar voor aanstaande zondag."

Papito Puril zit daardoor weer bij de selectie, evenals Marcello van Daalhuizen. Hoogstwaarschijnlijk begint Van Galen met dezelfde elf als vorige week. Vorig seizoen eindigde het duel in een 4-0 overwinning.

Vermoedelijke opstelling RBC: Aarts; Schalk, Verstijlen, Mathijssen, Boomaars; Pieter, Eggly, De Voogd (c); Van Andel, Numanovic, El Allaoui




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd