RBC-bestuur kiest voor blauwe kousen

Gepost door:ForzaRbc // 2015-10-14 00:00:00 // 3077 keer bekeken

RBC begon de competitie met een uitduel tegen Victoria'03. De ploeg van hoofdcoach Martijn van Galen trad aan in een oranje shirt, witte broek en witte kousen. Dit zorgde ervoor dat de supportersvereniging van RBC vorige maand een poll opende op haar Facebookpagina om te kijken hoe de eigen aanhang er over dacht.

De RBC-supporters konden kiezen tussen witte kousen of blauwe kousen. Zowel de spelers als de supporters kozen voor het wit. Ook bij KNVB staat aangegeven dat RBC in het thuistenue met witte kousen hoort te spelen. Door de massale steun voor de witte kousen, legde de supportersvereniging de vraag voor aan het RBC-bestuur. Zij hebben na overleg echter gekozen om vast te houden aan blauwe kousen. "Hoewel we sympathie hebben voor de mensen die een persoonlijke voorkeur hebben voor witte kousen, heeft het bestuur besloten om met blauwe kousen te blijven spelen. Die verwijzing naar het oude RBC uit 1912 is voor ons als club op dit moment van groot belang. Wij hopen op ieders begrip," zo legt Paul Kuipers, secretaris van RBC, uit tegenover de supportersvereniging. De blauwe kousen zijn een verwijzing naar de allereerste naam van het huidige RBC: Excelsior. Zij traden aan in het blauw-zwart.

Bij een aantal RBC-supporters, waarbij de uitslag al bekend is, is echter teleurgesteld gereageerd op het besluit van het RBC-bestuur. "Als een overgrote meerderheid zich niet kan identificeren met blauwe kousen, ook al is dat ooit in een ver verleden wel geweest, dan had het bestuur kunnen luisteren naar de huidige RBC-supporters," zo stelt Michael van der Aa, bestuurslid van de supportersvereniging van RBC en initiator van de kousenkwestie. "Oranje-wit-wit zijn ook herkenbare kleuren voor de RBC-aanhang. Als het RBC-bestuur graag iets met blauw wil doen, dan kunnen ze net als in het BVO-tijdperk kiezen voor een blauw uittenue."




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd