RBC vanavond tegen Grenswachters

Gepost door:ForzaRbc // 2015-09-12 00:00:00 // 3018 keer bekeken

RBC speelt vanavond om 19.30 uur haar eerste thuisduel in de competitie. Grenswachters is de eerste club dit seizoen die zijn opwachting maakt in het Herstaco Stadion als tegenstander van de ploeg van hoofdcoach Martijn van Galen.

Afgelopen seizoen was de ploeg uit Putte de enige uit de competitie die drie punten wist te pakken in Roosendaal. Twee doelpunten vlak achterelkaar van Gino Boer deden RBC toen de das om. Die klap kwamen de Roosendalers een jaar geleden niet meer te boven. Boer, die afgelopen seizoen goed was voor 21 treffers voor Grenswachters, is er dit jaar niet meer bij. Hij vertrok samen met Roy Belde naar sv MOC'17. Belde schoot er vorig seizoen veertien in.

Dit seizoen is RBC met een gelijkspel op bezoek bij Victoria'03 het seizoen begonnen. Grenswachters won verrassend met 2-0 van SC Gastel. Hoogstwaarschijnlijk zal de ploeg uit Putte een defensieve tactiek hanteren vanavond. "Een 2-0 overwinning op Gastel is gewoon goed, ook al lees ik in verslagen dat Gastel het meeste balbezit had. Waarschijnlijk moeten ook wij tegen hen het spel maken, maar ze hebben snelheid voorin en dat is gevaarlijk. Daarnaast heeft ook hun keeper een puike wedstrijd gekeept," zo stelt Van Galen tegenover RBCvoetbal.nl.

Uit de ziekenboeg van RBC komt overigens positief nieuws. Danny Mathijssen is fit genoeg om vanavond te starten en Kevin van Andel is inmiddels teruggekeerd van vakantie en is toegevoegd aan de wedstrijdselectie. "Marcello van Daalhuizen kan steeds meer belasting aan. Maar hij en wij moeten voorzichtig blijven. Hij zit wel bij de wedstrijdselectie. Papito Puril kan volgende week weer beginnen met belasten en Deion Goveia is keihard op weg naar herstel," zo laat Van Galen weten tegenover RBCFans.nl.

Vermoedelijke opstelling RBC:  Aarts; Schalk, Mathijssen, Verstijlen, Boomaars; De Voogd (c), Eggly, Memisi; Tolenaars, Numanovic, Van der Kruyssen




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd