Hoofdtrainers jeugdelftallen bekend

Gepost door:ForzaRbc // 2015-05-25 00:00:00 // 3048 keer bekeken

RBC heeft de hoofdtrainers van de jeugdelftallen van komend seizoen bekend gemaakt. Er komen ten opzichte van vorig jaar twee elftallen bij. Aan de onderkant de U9 en aan de bovenkant de U19.

Door de komst van de U19 is de aansluiting met het eerste elftal definitief. Nieuwbakken hoofdcoach Martijn van Galen heeft komend jaar daardoor meer kwaliteit in de breedte tot zijn beschikking. De U19 krijgt Danny Mathijssen als hoofdcoach. Hij was de afgelopen twee seizoenen coach van de U15 en wist twee keer met overmacht kampioen te worden in de Derde Divisie. Hij begint in de hoofdklasse met als doel promotie naar de vierde divisie.

Huidig U14-coach Gommy Nooijens neemt komend seizoen de nieuwe U9 onder zijn hoede, dit op advies van hemzelf. Nooijens stopt als hoofdjeugdopleidingen. Het is momenteel nog niet bekend wie die functie gaat bekleden. Agnita Nouwen gaat volgend seizoen de U10 leiden.

Daarnaast zijn er nog een viertal nieuwe coaches, waar vooral de naam van Peter Leesmans opvalt. Hij was dit seizoen hoofdcoach van derdeklasser Internos. Hij moet de U17 loodsen naar een plek in derde divisie. Nieuwbakken hoofdcoach van de U15 Nicky Musters krijgt de loodzware taak om Mathijssen op te volgen. Hij zal beginnen in de hoofdklasse en moeten zorgen dat de U15 promoveert naar de derde divisie, zodat zij het seizoen erop wel mee kunnen doen om promotie. Mike Mossel neemt het elftal van Nouwen over en begint aan zijn eerste seizoen bij RBC als hoofdcoach van de U11. De U13 gaat verder met succescoach Dogan Kocabaspinar, Erik van Benthem neemt het stokje over van Martin van der Helm bij de U12, waar Van der Helm dit seizoen mee promoveerde naar de eerste klasse en Leon Withagen zal komend seizoen de U14 gaan coachen.

Volledig overzicht:
U19 Danny Mathijsen
U17 Peter Leesmans
U15 Nicky Musters
U14 Leon Withagen
U13 Dogan Kocabaspinar
U12 Erik van Benthem
U11 Mike Mossel
U10 Agnita Nouwen
U9 Gommy Nooijens




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd