Vette: "De insteek is om met zoveel mogelijk dezelfde spelers verder te gaan"

Gepost door:ForzaRbc // 2015-02-01 00:00:00 // 3059 keer bekeken

Het clubbestuur hoopt na dit seizoen in de Derde Klasse uit te komen. De komende weken gaan er gesprekken plaatsvinden met de huidige selectie om te kijken wie er blijft.

"De insteek is om met zoveel mogelijk dezelfde spelers verder te gaan met de opbouw van RBC 1," zo vertelt bestuurslid technische zaken John Vette tegenover RBCfans.nl. "We hebben vorig seizoen gekeken naar jongere ambitieuze spelers die voor langere termijn bij kunnen dragen aan de opbouw van het eerste elftal."

RBC staat momenteel op de tweede plaats, en de kans is dus aanwezig dat men volgend jaar een niveau hoger speelt. "Indien wij volgend jaar Derde Klasse spelen zullen we spelers moeten hebben die de top van die klasse aan kunnen en bij voorkeur een paar uitschieters van hoger Niveau," zo stelt Vette. Naast het eerste elftal wordt er ook kritisch gekeken naar het tweede elftal. Momenteel staat het reserve-elftal enkele puntjes boven de degradatiestreep in de Reserve Vierde Klasse. Het niveau van het tweede elftal staat momenteel ver af van het eerste. "Het tweede elftal moet zich doorontwikkelen naar een hoger niveau. Dit is niet het niveau wat we momenteel halen. De trainer (Fatih Dayi red.) verwacht overigens dat we wel kunnen groeien."

Volgend jaar komt er minimaal n jeugdteam bij: RBC U19. Momenteel wordt er ook nog gekeken of een RBC U16 en zelfs een RBC U9 tot de mogelijkheden behoren. "De uitbouw van de jeugd is op dit moment nog niet definitief. Het kan zijn dat er een U16 bijkomt en wel of geen U9. Dit laatste is overigens een grote voorkeur van Feyenoord," zo vertelt hij verder.

In het slot van de eerste seizoenshelft ging het minder met RBC. Veel personele problemen door het wegvallen van de gebroeders El Khassim en daar bovenop kwam ook nog eens een schorsing van tien duels voor Skender Memisi. Daarnaast viel Mohamed Boulahyan geblesseerd uit in de eerste helft tegen Steenbergen en moest daaropvolgend een operatie ondergaan, waardoor hij tot en met carnaval uitgeschakeld is. De selectie dunde uit en het spel werd minder. Vette ziet het echter positief in. "We staan momenteel tweede en hebben alles in eigen hand. We hebben slechts zes goals tegen. Alle tegenstanders in acht genomen staan we waar we moeten staan. Het had de eerste plaats kunnen en moeten zijn als we de kansen hadden benut die we nagenoeg elke wedstrijd kregen. Geen vertrekkende spelers meer zoals gebeurde met Anouar en Hamza. Geen schorsingen. Dit had misschien net het verschil kunnen zijn tussen plek een en twee. Tussen een gelijkspel of een overwinning. We moeten ons richten op de tweede seizoenshelft. De oefenpartijen zijn beter dan de wedstrijden voor de winterstop. De kopjes zijn weer fris, Skender (Memisi red.) is straks weer terug en dan moeten we boven komen drijven met onze kwaliteiten," zo besluit Vette.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd