Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

80%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

20%

Stemmen: 20

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

RBC stelt Van Galen aan als hoofdcoach komend seizoen

Gepost door:ForzaRbc // 2015-01-18 00:00:00 // 3453 keer bekeken

Het RBC-bestuur heeft besloten om de omstreden Martijn van Galen als hoofdcoach aan te stellen komend seizoen. "Hij heeft getekend voor een jaar, maar het is de bedoeling dat er een langdurige samenwerking ontstaat. Mocht het na een jaar niet bevallen dan kan er altijd nog afscheid genomen worden," zo stelde vice-voorzitter Jos Hack in een reactie.

Van Galen komt over van TVC Breda, waar hij zijn eerste stappen als hoofdtrainer maakte. Hij promoveerde afgelopen jaar met die club van de Vierde naar de Derde Klasse. Momenteel bezet hij de elfde stek in de Derde Klasse B. Voor TVC Breda was hij vier jaar technisch manager bij Baronie en tevens assistent- en spitsentrainer, zo valt te lezen op RBCvoetbal.nl.

Van Galen begon zijn profloopbaan bij RBC in 1997 en speelde er tot 2001, toen er een abrupt einde kwam aan zijn dienstverband bij de club na zijn wissel tegen PSV en het daaropvolgende incident. De toenmalige clubleiding van RBC Roosendaal ontsloeg Van Galen op staande voet. Volgens de clubdirectie had hij daarmee de goede naam en het imago van de club en de technische staf op onacceptabele wijze beschadigd.

Ook toenmalig hoofdcoach Robert Maaskant liet in felle bewoording weten na het duel het gedrag van Van Galen niet te tolereren. "Zonde dat dat zo moet eindigen. Er was geen aanleiding toe om zo te doen. Van Galen had eerst in het veld al een akkefietje gehad met Hertog, daarna riep ik dat ie even door moest sluiten of zoiets. Daar reageerde hij boos op. Nou, dat accepteer ik van niemand. En de manier waarop hij vervolgens reageerde door zijn shirt weg te gooien, dat kan natuurlijk helemaal niet. De tijd van Van Galen bij RBC is dus voorbij. Onherroepelijk', aldus de toenmalig hoofdtrainer van RBC in BN/De Stem.

Van dat besluit is de huidige RBC-leiding echter teruggekomen. RBC's bestuurslid voetbaltechnische zaken John Vette is enthousiast over de komst van Martijn van Galen: "Martijn is een jonge ambitieuze trainer, heeft ervaring als profvoetballer en een RBC-verleden. Als zelfstandig trainer heeft hij inmiddels ervaring op 3e klasse niveau en heeft hij bij Baronie jarenlang in de keuken kunnen kijken bij een club op het hoogste amateurniveau. Daarnaast onderschrijft hij onze visie om onze zelf opgeleide jeugdspelers zo snel als mogelijk door te laten stromen naar het eerste elftal, dat dan op een zo hoog mogelijk niveau moet spelen. Allemaal ingredinten die mij hebben doen besluiten het bestuur te adviseren met Martijn in zee te gaan."

De komst van Clemens Bastiaansen of Peter Maas of de in de wandelgangen genoemde Peter Leesmans van Internos waren al de gehele week geen optie meer. "Bastiaansen was aan het wachten op UNA (Topklasse red.). Want de kans was aanwezig dat de huidig hoofdtrainer Mark Schenning zou stoppen. Die bleef echter, waardoor RBC weer in beeld kwam. En toen kwam het op RBCFans.nl, en twee dagen later werd hij aangesteld als hoofdcoach van NAC Breda A1. Het zou dus zo maar kunnen zijn dat de leiding van NAC Breda de naam Bastiaansen voorbij zag komen op RBCFans.nl en dacht: dat is een goede voor de A1," zo stelde Pierre van Oosterhout. 

Ook Peter Maas was geen optie. "Met Maas is maar n gesprek gevoerd. En daar is het niet afgeketst op salaris, dat is niet eens met hem besproken. Hij heeft hier een duel gezien tegen DRL, en na de eerste helft is hij weggegaan. We waren ook al heel ver met Van Galen, dus andere trainers die zich aanmeldden die waren uiteindelijk te laat," zo vertelde Hack.

"We hebben wel tegen Van Galen gezegd dat hij de RBC-sites maar even moet mijden om de reacties," zo besloot Van Oosterhout.





Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd