Van der Woerdt: "We moeten laten zien dat er tegen ons niets te halen valt"

Gepost door:ForzaRbc // 2014-11-08 00:00:00 // 2849 keer bekeken

Komende zondag staat de uitwedstrijd tegen SVC op het programma. Een wedstrijd met een bijzonder tintje. Twee jaar geleden werd RBC op het sportpark van de club uit Standdaarbuiten namelijk kampioen van de Vijfde Klasse C.

Voor hoofdtrainer Erwin van der Woerdt heeft het in ieder geval niets extra's: "De herinnering, het stukje geschiedenis en het mooie feest blijven in gedachte, maar dit is gewoon weer een wedstrijd in een reeks van velen. Ik kan niet voor de andere jongens spreken, maar voor mij heeft het niks extras," zo stelt de gefocuste hoofdcoach.

De laatste drie duels verloor SVC met duidelijke cijfers. RBC zal na het debacle van afgelopen zondag er stevig op gebrand zijn om de tegenstander bij de keel te grijpen. "Wij moeten laten zien dat er tegen ons niets te halen valt en gaan zelf weer met volle bak ambitie en overtuiging op zoek gaan naar de eerste overwinning in de volgende periode. Of dat dan tegen SVC is of tegen Steenbergen, dat maakt niet uit. We moeten beide winnen."

Vorige week kreeg RBC een flinke knauw te verwerken. De oranje-witten speelde teleurstellend met 0-0 gelijk op bezoek bij ODIO, dat weinig intentie had om te voetballen. "Tactisch klopte het helemaal, het gevaar van ODIO zat hem bij de twee spitsen en die hebben we prima geneutraliseerd. Daarnaast lag er veel ruimte bij de backs. Danny (Mathijssen red.) had alle ruimte en Mike (alderson red.) heeft misschien wel de meeste voorzetten gegeven. Het belangrijkste wat ontbrak was het maken van een goal. Tegen Gastel schieten we binnen drie minuten de bal binnen, en nu schieten we hem tegen de lat. Maken we die goal, dan loopt het anders. Teveel jongens haalden niet hun normale niveau, maar ondanks dat,vond ik ons nog steeds veel beter en hadden we moeten winnen door minimaal een goal te maken uit de vijf zes kansen die je dan krijgt."

Deze week kwam er in ieder geval goed nieuws uit de lijst afwezigen. Verdediger Mike Schalk is weer inzetbaar en de van vakantie teruggekeerde Remko van der Kruyssen is ook weer present. Nicky Vromans is nog een vraagteken. De linksback heeft dinsdag wel meegetraind, maar heeft nog wel last van zijn kwetsuur. Hamza el Khassim en Mitch Klijn zitten nog in de ziekenboeg. Mohamed el Moussaoui en Mohamed Boulahyan zijn ook nog een vraagteken. Beide aanvallers waren de gehele week ziek.

Vermoedelijke opstelling RBC:
Aarts; Schalk, Pieter, Mathijssen, Van Oeveren; De Voogd (c), Memisi, Van der Kruyssen; A. el Khassim, Numanovic, Alderson




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd