Analyse Dubbeldam: een zware opponent

Gepost door:ForzaRbc // 2014-10-28 00:00:00 // 2965 keer bekeken

Afgelopen zaterdagmiddag werd de loting verricht voor de derde en vierde ronde van de districtsbeker. Voor RBC kwam vv Dubbeldam uit de koker rollen. De club uit Dordrecht bezet momenteel de eerste plaats in de Derde Klasse B.

De eerste reacties na afloop van het duel RBC- NSV waren gematigd positief. Het is te doen, zo vertelde doelman Thierry Aarts na afloop tegenover RBCFans.nl. Ook verdediger Gino Pieter, die tegen NSV zijn eerste competitiegoal maakte, ligt niet wakker van Dubbeldam. We kunnen deze tegenstander verslaan. Volgens Aarts gaan we het makkelijker krijgen tegen op papier sterkere tegenstanders: Je gaat tegen dit soort tegenstanders meer ruimte krijgen. We kunnen bouwen op een sterke defensie, en voorin hebben we een aantal snelle jongens staan.

Hoofdtrainer Erwin van der Woerdt wist nog niet heel veel van Dubbeldam. Ik weet dat ze enkele spelers van Oranje Wit hebben overgenomen. Onze verzorger komt van Oranje Wit, dus die zal vermoedelijk wel wat meer over deze tegenstander kunnen vertellen. Ook Mitch Klijn komt uit die contreien, mogelijk dat hij ook wat over de club weet.

Twee jaar geleden speelde RBC een oefenduel tegen vv Dubbeldam. In de vrieskou werd er toen met 3-3 gelijkgespeeld. Het huidige RBC toont vele gelijkenissen met het huidige Dubbeldam. Beide teams ondergingen een complete metamorfose. Net als RBC wisten de Dordtenaren een flink aantal spelers te halen van een hoger niveau. Die lijn zette het vorig jaar al in, toen men oud-spelers van de club terug wist te halen. Ook werd bij buurman Oranje Wit geshopt. Enkele spelers uit het tweede elftal (reserve Hoofdklasse) en van Oranje Wit A1 maakten de overstap.

Dit seizoen verwelkomde het tevens een routinier, die ook eerder voor Dubbeldam speelde. Rob Kanters, collega van hoofdtrainer Erwin van der Woerdt bij Axis, kwam over van Zaterdageersteklasser Sliedrecht. Met die club eindigde hij het afgelopen seizoen derde. Daarvoor speelde hij nog twee seizoenen bij VVGZ, dat ook uitkomt in de Eerste Klasse van de zaterdagafdeling.

RBC wist dit seizoen Nicky Vromans te strikken, die overkwam van FC Dordrecht. Ook Dubbeldam heeft een talent overgenomen van een BVO. Davey van Pelt maakte de overstap van Sparta Rotterdam naar de club uit Dordrecht. De 17-jarige sluitpost won dit seizoen de concurrentieslag van Leon van der Weijden. Dubbeldam beschikt over een selectie met alleen maar goede voetballers. Ook jongens die op hoger niveau hebben gespeeld. De overgang naar de senioren is sowieso leerzaam, zo vertelde Van Pelt desgevraagd afgelopen zomer in het Algemeen Dagblad. Ploeggenoot Sjoerd Boutens liet weten onder de indruk te zijn van Van Pelt. Hij is pas zeventien, maar als je ziet hoe hij heerst in de zestien. Geweldig om te zien.

Dubbeldam heeft momenteel de eerste plaats in handen in de Derde Klasse B. Het is voor Van der Woerdt gelijk een goed meetmoment. Lijkt me een mooie uitdaging om te kijken waar we staan. Dit past wel in het straatje. We hebben tegen een Derdeklasser meer kans als tegen een Hoofdklasser, dus een prima loting, zo stelt Van der Woerdt. RBC gaat hoogstwaarschijnlijk niet inzakken tegen Dubbeldam, al kan het dat wel. Ik denk dat wij ook tegen dubbeldam gewoon ons eigen spel gaan spelen, zo besloot de hoofdcoach.

De derde ronde van de beker wordt op zaterdag 15 november of zondag 16 november afgewerkt.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd