Van der Woerdt wil geen verslapping zien

Gepost door:ForzaRbc // 2014-10-24 00:00:00 // 2818 keer bekeken

Komende zaterdagavond om 19.30 uur speelt RBC de voorlaatste wedstrijd van de eerste periode in de Vierde Klasse B. De oranje-witten staan bovenaan, maar hebben evenveel punten als SC Gastel en Steenbergen, waarbij de eerstgenoemde n doelpunt achterstand heeft op de ploeg van hoofdtrainer Erwin van der Woerdt.

RBC speelt zijn laatste wedstrijd van de eerste periode op bezoek bij nummer vier ODIO. Om te zorgen dat SC Gastel niet boven de Roosendalers komt, zal er vanaf morgenavond flink gescoord moeten gaan worden. "Het doelsaldo zou beslissend kunnen zijn voor de periode, dus is doelpunten maken van groot belang. Wie ze maakt doet er niet toe, als we ze maar maken en dat kan alleen als iedereen vol gas geeft en iedereen in zijn positie blijft spelen," zo stelt de hoofdtrainer.

De afgelopen weken wist RBC vaak het net te vinden. In de laatste drie wedstrijden kwam het tot zestien treffers, en alleen SC Gastel wist met twee vrije trappen twee doelpunten tegen de oranje-witten te maken. "We spelen de laatste weken gewoon goed, daar kan je als trainer alleen maar van genieten. De cijfers zeggen alles; veel doelpunten voor, weinig tegen en dat is mooi. Alleen mag er nu geen verslapping optreden. Elke wedstrijd en training zullen we volle bak strijd moeten leveren. Ben je niet scherp genoeg, dan is elke tegenstander lastig. Dat zag je bijvoorbeeld tegen Olympic Essen."

De ploeg van hoofdtrainer Van der Woerdt gaat ook steeds meer uit standaardsituaties scoren. "Het is mooi om te zien dat er wordt gescoord uit corners, zeker omdat we daar vanaf begin van het seizoen op trainen. De uitvoering moet echter nog wel beter. Elke corner is een vrije voorzet, waarbij je een voorsprong hebt op de tegenstander, want wij weten waar de bal gaat komen en hoe we gaan lopen. Alles valt en staat dan met het nemen van die corner. Degene die ze nemen moeten een vastere trap krijgen, zodat het plan ook goed uitgevoerd kan worden."

Morgenavond ontbreken wel enkele spelers. Mitch Klijn is afgelopen dinsdag geopereerd, waar Hamza el Khassim aan de kant blijft met een hardnekkige liesblessure. Remko van der Kruyssen is nog anderhalve week op familiebezoek in Australi. Mike Schalk kan nog niet spelen vanwege een enkelblessure en Redouan el Allaoui zit zijn laatste wedstrijd schorsing uit.

Vermoedelijke opstelling RBC:Aarts; Pieter, Mathijssen, Van Oeveren, Vromans; De Voogd (c), Memisi, El Moussaoui; A. el Khassim, Boulahyan, Alderson




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd