Wat vind jij van de nieuwe selectie?

Top, genieten dit!

21%
Ik moet het nog zien

29%
Mwah, had beter verwacht

50%

Stemmen: 42

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
26
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Van der Woerdt: "We hebben winnaars in het team"

Gepost door:ForzaRbc // 2014-08-08 00:00:00 // 2643 keer bekeken

Komende zaterdag doet RBC mee aan het toernooi dat georganiseerd wordt door voetbalvereniging Klundert. Naast Klundert doen ook De Fendert en DHV mee.

De eerste voorbereidingswedstrijd is gespeeld door RBC, waarna ook de eerste blessures ontstaan zijn: "Gisteravond heeft Mo el Moussaoui weer een tik op zijn enkel gehad, het is afwachten of hij kan spelen," zo vertelt hoofdtrainer Erwin Van der Woerdt. Naast El Moussaoui heeft Lars de Voogd ook een tik gehad op de enkel. De van vakantie teruggekeerde Hamza el Khassim is ziek geworden en ligt met koorts op bed. "Skender en Jay zijn nog drie weken weg en Redouan, Zakaria en Anouar komen medio augustus terug van vakantie. Mitch heeft nog steeds vocht in zijn knie en we hopen dat dat deze week beter gaat zodat hij weer rustig kan opstarten."

Afgelopen dinsdag liet RBC een puike partij zien tegen het tweede elftal van Kloetinge, die ook winnend werd afgesloten. Ook Van der Woerdt was tevreden: "Kloetinge 2 speelt op het hoogste amateurniveau van Nederland voor tweede elftallen. Als je het ten opzichte van andere verenigingen bekijkt is het vergelijkbaar met top Derde Klasse en onderkant Tweede Klasse Zaterdag. Ze hebben vorig jaar de districtsbeker voor tweede elftallen gewonnen. Gewoon een heel aardig niveau en niets om neerbuigend over te doen. Van de lichting die ik toen trainde bij Kloetinge 2 speelde er nog maar n jongen mee, de rest speelt nu bij SSV'65, Goes of Kloetinge, allen in het eerste. Ze hebben nu een jong team, maar het was een prima tegenstander om tegen te beginnen, zij wilden ook voetballen en speelden ook met inzet."

In de wedstrijd tegen Kloetinge 2 viel het op dat er voorin overleg ontbrak. Maar de technische staf heeft vooral naar dingen gekeken die op de training zijn behandeld: "Als trainers kijken wij er vaak anders tegen aan dan supporters of toeschouwers. We hebben afgelopen week op de opbouw van achteruit getraind. Er wordt dan gekeken naar hetgeen wat we hebben getraind ook terug komt in de wedstrijd. En we kijken naar details, zoals hoe komt iemand in de bal, wordt er wel geknepen op het juiste moment bij balverlies, wordt er op goede been ingespeeld, etc. De afstemming voorin was niet altijd even goed, maar ondanks dat creerdenwe wel aardig wat kansen en mogelijkheden. We zijn goed begonnen maar dat zegt nog helemaal niets, we moeten elke training en wedstrijd keihard werken om te willen verbeteren."

Het toernooi in Klundert staat nog steeds in het teken van het wennen aan elkaar in het veld. De doelstelling van komende zaterdag is in ieder geval het eigen spel te spelen. "Spelen doen we altijd voor de winst, maar het zijn wel serieuze tegenstanders met Klundert (Eerste Klasse), De Fendert degradeerde uit de Tweede Klasse en DHV speelde nacompetitie voor promotie vanuit de Derde Klasse. Voornaamste is dat degene die er zijn weer minuten maken en dat we de getrainde aspecten weer in de praktijk kunnen brengen. Er gaan ook weer jongens van het tweede mee, zodat we wat meer wisselmogelijkheden hebben, maar de basis van afgelopen dinsdag zal waar mogelijk ook nu zo lang mogelijk spelen."

Naast de blessures van De Voogd en El Moussaoui is ook de matchwinner van afgelopen dinsdag niet helemaal fit. Mohamed Boulahyan kwam namelijk na de rust niet meer in het veld. Dat had alles te maken met een knietje dat hij ontvangen had op zijn bovenbeen en daardoor in de kleedkamer achterbleef. Ook Danny Mathijssen was niet helemaal fit. "Met Danny had ik van tevoren afgesproken dat hij maar 60 minuten meedeed in verband met een lichte overbelasting van zijn bovenbeen."

Afgelopen dinsdag gaf een speler van het eerste elftal aan dat er een echte winnaarsmentaliteit in de groep heerst. Van der Woerdt legt uit: "Er wordt weer over voetbal gepraat en nagedacht. We leggen ook verantwoordelijkheid bij de spelers neer. Een voorbeeld is een training waarin we alleen dode spelmomenten hebben getraind. Als je daar de uitvoering van ziet, dan weet ik weer waarom ik trainer ben geworden. Dat gaat met overtuiging en snelheid. We hebben ook een paar echte winnaars binnen het team, jongens die nooit zullen verzaken en die nemen de rest mee op sleeptouw," zo besluit hij.
Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd