Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

80%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

20%

Stemmen: 20

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Kom dinsdag het 'hernieuwde' RBC in actie zien tegen Kloetinge 2

Gepost door:ForzaRbc // 2014-08-03 00:00:00 // 2826 keer bekeken

RBC speelt dinsdag zijn eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het seizoen 2014/2015. Tegenstander is Kloetinge 2, dat afgelopen seizoen meedeed om de titel in de Reserve Hoofdklasse.

Het tweede elftal van Kloetinge is een getalenteerde ploeg met een gemiddelde leeftijd van 21 jaar. Er staat vooral eigen jeugd in met een enkeling van JVOZ A1, en twee spelers die van lagere zaterdagteams zijn gekomen.

Hoofdtrainer Erwin van der Woerdt mist enkele spelers voor komende dinsdagavond. De broers Jagjah en Skender Memisi zijn op vakantie evenals de broers Anouar en Hamza el Khassim. Ook redouan el Allaoui en Zakaria ben Slimane zijn afwezig vanwege vakantie. Mitch Klijn heeft een terugslag gehad in zijn revalidatietraject. De middenvelder liep afgelopen seizoen een kruisbandblessure op, maar de revalidatie liep voorspoedig. "Hij heeft echter teveel gedaan en er zit nu vocht in de knie. Hij mag nu niets meer doen, buiten cyclisch belasten," zo stelt Van der Woerdt.

Vanwege de vele afwezigen wordt er een beroep gedaan op spelers van het tweede elftal en RBC U17. "Ook dat is weer afhankelijk van vakanties en de fysieke gesteldheid van spelers van RBC U17."

De afgelopen drie trainingen heeft de technische staf een aardig beeld gekregen van de mogelijkheden van de selectie. "Mijn eerste indruk is heel erg goed na de eerste week. Er wordt met goede inzet getraind, ze zijn leergierig en er wordt weer over voetbal gesproken en nagedacht. We zijn bezig aan een proces om dat met z'n allen te verbeteren en aan ons gezamenlijke doel te werken. Uiteindelijk moeten we zo snel mogelijk met een zo groot mogelijk deel van de selectie kunnen werken, maar dat duurt nog twee weken, want dan zijn de jongens pas terug uit Marokko," zo stelt de hoofdcoach.

Morgen wordt er in ieder geval al geoefend om de fysieke gesteldheid te testen van de spelers. "Morgen spelen we elf tegen elf gemixt met jongens van het tweede, dan zullen we zien hoe we ervoor staan. In de fysieke opbouw zou het ideaal zijn om iedereen 45 tot 60 minuten te laten spelen, en dan hebben we dus wel wat extra spelers nodig van het tweede en RBC U17," zo besluit Van der Woerdt.

RBC - Kloetinge 2
Datum: 5-8-2014
Locatie:Herstaco Stadion
Aftrap: 20:00 uur

Vermoedelijke opstelling RBC: Van den Broek; Pieter, Mathijssen, Van Oeveren, Vromans; De Voogd, Numanovic, Van der Kruyssen; El Moussaoui, Boulahyan, Alderson




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd