Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

80%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

20%

Stemmen: 25

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Wierickx belazert RBC en blijft bij BSC

Gepost door:ForzaRbc // 2014-06-15 00:00:00 // 2640 keer bekeken

Guilliano Wierickx komt komend seizoen niet voor RBC in actie. De oud-jeugdspeler van RBC Roosendaal had een mondelinge overeenkomst bereikt met hoofdtrainer Erwin van der Woerdt en bestuurslid technische zaken John Vette, maar besloot vandaag op de laatste dag van de overschrijving om bij BSC te blijven.

Vette liet op 4 juni tegenover RBCFans.nl nog weten dat Wierickx al maanden binnen was. Ook Liet de 19-jarige aanvallende middenvelder van BSC tegenover een bestuurslid van de supportersvereniging weken geleden ook al weten naar RBC te komen.

Wegens de slechte relatie met BSC werd de overgang stil gehouden. Zelfs toen BSC al uitgespeeld en gedegradeerd was moest, ondanks dat er geen reden meer was, de komst van Wierickx onder de pet gehouden worden.

Vandaag was het de bedoeling dat hij zou meespelen in het oefenduel met Birmingham Regional FC, maar de middenvelder kwam niet opdagen. "Hij blijft bij BSC," zo laat hoofdtrainer Erwin van der Woerdt in een reactie tegenover RBCFans.nl weten. Van der Woerdt heeft zelfs spelers afgezegd voor de positie waarvoor Wierickx gehaald zou zijn. "Ik had het graag eerder geweten. Dan hadden we nog kunnen handelen richting andere spelers." Je hebt andere spelers moeten afzeggen wegens zijn toezegging? "Klopt. Wie, maakt niet uit, maar op de laatste dag kunnen we geen vervanger meer halen."

Zowel Van der Woerdt als Vette hadden niet het gevoel dat Wierickx zijn toezegging zou intrekken. "Tot aan laatste week niet, daarna kreeg ik er minder goed gevoel over en dat gevoel bleek dus terecht te zijn. Helaas, maar we gaan het met deze groep doen en dat is een prima groep," zo stelt Van der Woerdt.

Met het voorspoedige herstel van Mitch Klijn heeft Van der Woerdt mogelijkerwijs in de voorbereiding alsnog een nummer tien tot zijn beschikking.





Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd