Mark Koops weg bij jeugdopleiding RBC

Gepost door:ForzaRbc // 2014-06-15 00:00:00 // 2819 keer bekeken

Mark Koops stopt als trainer van de voetbalopleiding van RBC. De hoofdtrainer van RBC U14 zou komend seizoen eigenlijk RBC U12 onder zijn hoede nemen, maar heeft zelf de handdoek in de ring gegooid, zo weet RBCFans.nl.

Koops was niet onomstreden bij RBC. Zo eindigde hij vorig seizoen met RBC U12 aan de onderkant van de middenmoot in de Tweede Klasse, waar RBC U13-trainer Ruben Buse dit jaar met een groot aantal spelers van RBC U12 de vierde stek in de Tweede Divisie wist te bemachtigen.

Dit seizoen was Koops hoofdtrainer van RBC U14 en degradeerde hij met het elftal uit de Eerste Klasse. Dat elftal bestond uit een groot aantal spelers dat het jaar ervoor nog de Hoofdklasse titel wist te bemachtigen in de D-categorie evenals de KNVB Beker van district Zuid I. Overigens blijft RBC U14 wel in de Eerste Klasse, aangezien de KNVB de overstap van RBC U13 (Tweede Divisie) naar RBC U14 (Tweede Klasse) veel te groot vindt. Daarmee zouden de talenten van RBC U13 vijf niveaus lager moeten voetballen en dat contrast vindt de KNVB te groot.

De prestaties van Koops was de leiding van de jeugdopleiding ook niet ontgaan en de hoofdtrainer werd teruggezet naar RBC U12. Hij heeft nu echter zelf aangegeven op te stappen, aangezien hij 'het een bende' vindt bij de jeugdopleiding.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd