RBC langs Birmingham Regional FC

Gepost door:ForzaRbc // 2014-06-15 00:00:00 // 2722 keer bekeken

RBC heeft zijn laatste oefenduel voor de zomerstop in winst om weten te zetten. De ploeg van hoofdtrainer Erwin van der Woerdt was met 4-1 te sterk voor Birmingham Regional FC.

RBC begon wat onwennig aan het duel. Vooral achterin was het even zoeken, omdat er een aantal spelers ontbraken. Roy van Oeveren en Gino Pieter vormden het centrum van de verdediging, waar linksbuiten Mike Alderson als gelegenheidslinksback werd gebruikt en Mike Schalk begon op de rechtsbackpositie. Danny Mathijssen begon op het middenveld.

Al in de eerste minuut kreeg de Engelse ploeg een kans, maar deze werd voorlangs geschoten. Birmingham bleef sterker, en zag onder andere een bal op de paal belanden. Na een kwartier nam RBC het heft in handen en werd er veelvuldig op de helft van de tegenstander gespeeld. Mohamed el Moussaoui wist op links door te komen, waar hij Mohamed Boulahyan een niet te missen kans gaf, maar hij schoot over de bal heen. Even later was het wel raak, al had RBC daar wel een penalty voor nodig. Via een goed lopende combinatie dwars door het centrum kwam El Moussaoui vrij voor de keeper, maar voor die kon uithalen werd hij tegen de grond gewerkt. Anouar el Khassim ging achter de toegekende strafschop staan en schoot onberispelijk binnen, 1-0. Daarvoor had El Moussaoui al kunnen scoren, maar met zijn zwakkere been schoot hij naast de verkeerde kant van de paal. Vlak voor tijd werd het nog wel 2-0 toen Boulahyan de goed spelende El Khassim bediende en hij met een lobje de bal over de keeper heen werkte. Tussendoor moest doelman Arthur van den Broek nog ingrijpen toen een aanvaller van Birmingham alleen op hem af kwam.

In de tweede helft nam RBC wat gas terug en kreeg het gecombineerde elftal uit Engeland ook wat kansen. Een schot werd door de ingevallen doelman Thierry Aarts uit de rechter beneden hoek getikt, en ook een hard schot werd gekeerd door Aarts. RBC kwam nog wel op 3-0 door een doelpunt van El Moussaoui via een intikker. Birmingham deed via een afstandsschot nog wat terug, maar het slotakkoord was voor Jagjah Memisi die een voorzet binnen schoot, 4-1.

RBC Birmingham Regional FC 4-1 (2-0)
1-0 El Khassim
2-0 El Khassim
3-0 El Moussaoui