Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

77%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

23%

Stemmen: 26

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Zwak RBC U15 pakt naast Omroep Brabant Cup

Gepost door:ForzaRbc // 2014-05-31 00:00:00 // 2929 keer bekeken

RBC U15 is er vandaag niet in geslaagd om de Omroep Brabant Cup te veroveren. Tegen Wodan C1, de nummer vijf uit de Hoofdklasse H, verloor de ploeg van hoofdcoach Danny Mathijssen met 2-0.

Op weg naar de finale begon RBC U14 in de eerste ronde tegen Seolto C1 dat met 1-4 aan de kant werd gezet. In de achtste finale werd de kampioen van de Hoofdklasse H Wilhelmina C1 met 3-2 verslagen, om daarna de kampioen van de Hoofdklasse F sv MOC17 met 0-1 opzij te zetten. In de halve finale werd de kraker met de nummer twee van de Derde Divisie F OJC Rosmalen C1 via penaltys in RBC U15s voordeel beslist.

Met de Derde Divisie titel op zak en de overwinningen in de Omroep Brabant Cup tegen sterkere tegenstanders danfinalist Wodan C1 leek een overwinning een formaliteit. Niets was echter minder waar. Hoofdcoach Mathijssen moest met Jan Bogers wel zijn sterspeler in de verdediging missen, maar RBC U15 zakte zwaar door de ondergrens.

Het elftal kwam nooit echt in de wedstrijd en liep constant achter de feiten aan. Wodan C1 had al een aantal waarschuwingen gegeven, maar een fout in de verdediging leidde de 1-0 in. Doelman Jordi Brhns werd bij de lob kansloos gelaten.

Het laatste kwartier drukte RBC U15 wat meer naar voren, ook omdat de hoofdcoach van Wodan C1 een meer verdedigende strategie koos. Het haalde echter niets uit, want een vrije trap van de club uit Eindhoven ging via een been van een RBC-speler in het doel en liet doelman Brhns andermaal kansloos.

De reactiena afloop van aanvoerder Justin den Tenter was veelzeggend op de vraag van Omroep Brabant-presentator Paul Post over zijn sombere gezichtsuitdrukking: Ja, wat denk? We hebben verloren. We hebben gewoon niet goed gespeeld, zo stelde een zwaar teleurgestelde Den Tenter.

Wodan C1* RBC U15 2-0 (1-0)
1-0
2-0

*Wodan C1 wint Omroep Brabant Cup voor C-junioren

Klik hier voor foto's van deze wedstrijd. (Met dank aan SV RBC)




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd