Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

72%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

28%

Stemmen: 29

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

Mike Alderson naar RBC: "Spelen in stadion droom die uitkomt"

Gepost door:ForzaRbc // 2014-04-21 00:00:00 // 3096 keer bekeken

RBC heeft weer een aanvaller weten binnen te halen voor komend seizoen. Mike Alderson komt over van RKVV Roosendaal, zo laat hij aan RBCfans.nl weten.

De linksbuiten debuteerde afgelopen seizoen in het eerste elftal van de stadsgenoot, dat kampioen werd in de Tweede Klasse E. Hij kwam toen totn treffer. Dit seizoen zou hij meer speeltijd krijgen bij Roosendaal, maar hij kwam maar sporadisch binnen de lijnen. Volgens Alderson werden er verkeerde keuzes gemaakt: "Mijn vertrouwen is daar enorm geschaad. Toen ben ik per direct naar een elftal overgestapt waarin mijn oom en mijn broertje spelen. Even rustiger aandoen en het plezier in het voetbal weer oppakken. Uiteindelijk merk ik gewoon dat dit het ook niet helemaal is, omdat het niveau te laag is. Ik heb de drang nog steeds om te presteren", zo stelt hij.

Alderson is echter begonnen bij BSC. "Daar heb ik tot de C's altijd in de selectieteams gespeeld. Daarna ben ik naar Roosendaal overgestapt, nadat ik er een jaar tussenuit ben geweest. Daar kwam ik niet gelijk in een selectieteam, maar door mijn ambitie is het mij uiteindelijk wel gelukt om in de A's weer in een selectie-elftal terecht te komen. Vanuit de A1 ben ik doorgestroomd naar het eerste elftal van RKVV", zo vertelt de aanvaller verder.

De snelle linksbuiten weet ook waar zijn kwaliteiten liggen: "Ik denk dat mijn sterke punten mijn snelheid, techniek en het afwerken voor de goal zijn. Ik heb mijn hele leven al in de voorhoede gestaan, dus het afwerken voor de goal zit er zeker in." Alderson heeft in Roosendaal 10 inmiddels al bijna vijftig treffers achter zijn naam staan.

Komend seizoen komt hij voor het elftal van hoofdtrainer Erwin van der Woerdt uit.De eerste gesprekken tussen de 20-jarige Alderson en RBC liepen echter op niets uit. Afgelopen week trainde de aanvaller mee bij het eerste elftal van RBC, waarna alles in een stroomversnelling kwam. Vandaag gaf hij zijn ja-woord aan de stadionclub. "Ik heb voor RBC gekozen, omdat ik toe ben aan een nieuwe uitdaging. Die hoop ik bij RBC te vinden. Het spelen in een stadion is natuurlijk ook een droom die uitkomt. Als klein jongetje ben ik natuurlijk vaak gaan kijken in het stadion. En wie kan nu vertellen dat hij in een stadion speelt op amateurniveau? Daarnaast heeft RBC een hoop supporters die de club door dik en dun steunen, ook door de sfeer heb ik voor deze club gekozen. Ik heb er in ieder geval veel zin in!", zo besluit Alderson.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd