RBC U15 door naar halve finale Omroep Brabant Cup

Gepost door:ForzaRbc // 2014-04-09 00:00:00 // 2985 keer bekeken

RBC U15 is doorgedrongen tot de halve finale van de Omroep Brabant Cup. Op bezoek bij sv MOC'17 C1 won het elftal van hoofdcoach Danny Mathijssen verdiend met 0-1.

Voor de wedstrijd was er sprake van enige paniek aan de kant van RBC U15. DoelmanJordi Brhns kon namelijk niet spelen door een blessure aan zijn hand, en er was geen reservekeeper beschikbaar. Een veldspeler nam zijn plaats in de goal in. Dat zorgde in de eerste helft voor wat onwennig gedrag aan de kant van de Roosendaalse club, doordat men bij aanvallen van de thuisploeg op een kluitje voor het doel ging hangen. Daarmee werden de afspeelmogelijkheden bij een balverovering aanzienlijk verkleind. Naarmate de eerste helft vorderde herstelde RBC U15 zich wat meer, maar toen was het elftal van Mathijssen al op voorsprong gekomen. Davey matthijsse maakte na een goede aanval de openingsgoal. Vlak na zijn doelpunt konden de oranje-witten al op 0-2 komen, maar een schot zeilde net voorlangs.

sv MOC'17 C1dat zich afgelopen weekend tot kampioen kroonde van de Hoofdklasse en deze wedstrijd zag als 'de wedstrijd van het jaar' kon in de gehele wedstrijd geen enkele kans creren. Onder leiding van centrumverdediger Jan Bogers werd vrijwel elk aanval afgewezen. De verdediging van RBC U15 wachtte steeds op de fout die de thuisploeg in aanvallende combinaties ging maken en met goed vooruit verdedigen werden de ballen veroverd. Ondanks dat de verdediging vrij gemakkelijk overeind bleef, kon RBC U15 in de voorhoede geen potten breken.

Pas in de laatste tien minuten kreeg het elftal van Mathijssen weer kansen. Zo kon Bogers vrij inkoppen, maar mikte hij over. Matthijsse voerde zijn actie te ver door, waardoor zijn doelpoging werd verhinderd. Even later werd een een schot te wildop het Bergse doel geschoten, waardoor deze voorlangs ging.

In de laatste minuut werd een scrimmage RBC U15 nog bijna fataal, maar deze bal werd voorlangs getikt door sv MOC'17 C1. Het oudste jeugdelftal van RBC is door de overwinning door naar de halve finale en maakt nog altijd kans op de Omroep Brabant Cup voor C-junioren.

sv MOC'17 C1 - RBC U15 0-1 (0-1)
0-1 Matthijsse