Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 28

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Liveblog persconferentie samenwerking met Feyenoord

Gepost door:Remy // 2014-04-07 00:00:00 // 3011 keer bekeken

In het Herstaco Stadion wordt om 20.00 uur een persconferentie belegd waarin de samenwerkingsovereenkomst tussen de jeugdopleidingen van RBC en Feyenoord wordt ondertekend en toegelicht. In dit liveblog wordt u op de hoogte gehouden.

19.45
Een oefenpartij tussen RBC U11 en Feyenoord U11 is zojuist geindigd in 0-15.

19.55
Namens Feyenoord zijn technisch directeur Martin van Geel en hoofd jeugdopleiding Damin Hertog aanwezig. Daarnaast nemen RBC-voorzitter Jos Hermsen en bestuurslid jeugdzaken Noud Bominaar plaats achter de tafel.

20.00
Jos Hermsen opent de persconferentie. 'Beide clubs proberen een win-win-situatie te creren.' De overeenkomst wordt ondertekend. Martin van Geel wijst de RBC-delegatie erop op elke pagina te tekenen.

Van Geel legt uit dat RBC n van de eerste clubs op dit niveau is waarmee het samenwerkt. Alleen met VELO uit Wateringen heeft het tot dusver zo'n verregaande overeenkomst. Feyenoord gelooft in de opleiding van RBC en wil de club helpen de voetbalopleiding verder op te bouwen. Trainers van Feyenoord zullen in Roosendaal trainingen gaan verzorgen en de opleiders van RBC worden bij Feyenoord uitgenodigd om inzicht te krijgen in de werkwijze. Het is de bedoeling dat talenten uit West-Brabant bij RBC worden klaargestoomd om de stap naar Feyenoord te maken, terwijl spelers die het in Rotterdam net niet redden wellicht in de RBC-opleiding opgenomen kunnen worden.

20.05
Noud Bominaar neemt het woord en heet sponsors, trainers en ouders welkom. 'Dinsdag 14 mei 2013 hebben we Damin Hertog uitgenodigd om een proeftraining te verzorgen voor onze RBC-jeugd. Daarna zijn we met hem gaan zitten en hebben we de mogelijkheden voor een samenwerking besproken. Hertog liet het even bezinken - hij was toen immers pas net benoemd tot hoofd jeugdopleiding - en kwam er in september op terug waarna de gesprekken konden starten.'

'Op 20 januari werd de samenwerking definitief en konden de contracten worden opgesteld. Deze lopen tot 30 juni 2016.'

20.10
Gommy Nooijens, behalve assistent-trainer van RBC 1 ook adviseur technische zaken van de voetbalopleiding, benadrukt dat kennisoverdracht over en weer een belangrijk doel is van de samenwerkingsovereenkomst. Ook op het gebied van scouting gaan beide clubs intensief samenwerken. Hij bespreekt de details.
Feyenoord zal talentvolle RBC-spelers uitnodigen om stage te lopen bij de Feyenoord Academy. Ook zullen scouts van RBC de Rotterdammers inlichten zodra zij op spelers stuiten die het niveau van de Feyenoord Academy zouden aankunnen. Andersom zullen scouts van Feyenoord hetzelfde doen met betrekking tot spelers die wel interessant zijn voor RBC, maar (nog) niet voor Feyenoord. Verder zouden afvallers uit de Feyenoord Academy kunnen instromen in de opleiding van RBC. Daarnaast zullen vertegenwoordigers van beide clubs aanwezig zijn bij elkaars instuif- en selectiedagen.

De jeugdtrainers van RBC zullen inzicht krijgen in de werkwijze op Varkenoord, waar de Feyenoord Academy is gevestigd. Ervaren Feyenoord-trainers zullen jaarlijks enkele trainingen verzorgen voor jeugdspelers van RBC, terwijl beginnende Feyenoord-trainers in de gelegenheid worden gesteld stage te lopen bij de voetbalopleiding van RBC. Om de samenwerking extra kracht bij te zetten zullen elftallen van beide clubs regelmatig oefenduels tegen elkaar spelen.

Tot slot stipt Nooijens aan dat beide clubs hun eigen identiteit willen behouden.

20.15
De presentatie is voorbij. De pers wordt in de gelegenheid gesteld vragen te stellen.

Van Geel geeft aan dat spelers wellicht eerder voor RBC te interesseren zijn als ze weten dat bij goede prestaties een opstap naar Feyenoord mogelijk is. Verder hoopt Feyenoord talenten uit deze regio eerder in kaart te hebben.

Nooijens: 'Wij hebben oog voor het individu. Als er spelers boven ons niveau uitstijgen, moeten ze hogerop kunnen. Deze samenwerking biedt daar mooie kansen toe. Als het meerdere spelers uit n team betreft, dan is dat jammer voor ons, maar wij mogen die talenten niet tegenhouden in hun ontwikkeling.'

Hertog: 'Wij weten vanuit het verleden dat er talentvolle voetballers afkomstig zijn uit deze regio. Er spelen op dit moment ook twee jongens vanuit RBC in onze A1 die zich goed hebben ontwikkeld. Maar het zal niet zo zijn dat wij de teams van RBC gaan leegvissen. Daar zullen we heel zorgvuldig mee omgaan.'

Ook geeft de oud-speler van RBC aan dat de samenwerking met RBC vooral op technisch gebied een stuk verder gaat dan de overeenkomst die Feyenoord heeft gesloten met zo'n 275 andere amateurclubs in Nederland.

20.20
De persconferentie wordt afgesloten.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd