Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

81%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

19%

Stemmen: 21

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Van der Kruyssen terug bij RBC

Gepost door:Remy // 2014-04-05 00:00:00 // 3005 keer bekeken

Opnieuw kondigt RBC de terugkeer aan van een voormalig jeugdspeler. De 20-jarige Remko van der Kruyssen speelt nu in het tweede elftal van Baronie, maar sluit volgend seizoen weer aan bij RBC. Eerder bracht hij zes jaar door in de voetbalopleiding van de club. Eind februari speelde Van der Kruyssen al met RBC mee in het oefenduel tegen Tholense Boys. Trainer Erwin van der Woerdt was toen vooral gecharmeerd van het spelinzicht van de aanvaller.

Op RBCvoetbal.nl wordt de carrire van de jongeling tot nu toe beschreven: Als klein aanvallertje van Boeimeer mocht hij stage lopen bij Willem II, Feyenoord, Sparta Rotterdam en NAC Breda, maar hij koos uiteindelijk voor die laatste club. Omdat hij bij NAC Breda tot rechtsback werd omgeturnd en dat niet zijn voorkeur had, vertrok hij naar Baronie. Omdat hij daar aan de lopende band scoorde, wilde RBC hem graag in de voetbalopleiding opnemen. Vervolgens speelde hij bij RBC van D2 tot en met B1 in de spits. "Hoogtepunt van mijn carrire was beslist de halve bekerfinale die we met RBC B1 in Rotterdam tegen Feyenoord speelden. Ik scoorde toen de gelijkmaker", zegt Van der Kruyssen trots.

Bij zijn overgang naar de A-junioren keerde Van der Kruyssen terug naar Baronie. In december 2012 brak hij zijn schouder in een wedstrijd tegen Excelsior. Voor zijn herstel waren twee operaties noodzakelijk en het duurde tot oktober 2013 voordat zijn blessure volledig was hersteld. Mede door deze donkere periode ziet de spits ontzettend uit naar het nieuwe seizoen bij RBC. "Vooral de ambitie van de club spreekt me enorm aan", aldus de oud-RBC'er.

Van der Kruyssen is door trainer-coach Erwin van der Woerdt uitgebreid op de hoogte gebracht van de doelstellingen van RBC: "De club wil terugkeren op hoog niveau. En da's mooi, want promoveren is altijd een goede doelstelling. Ik denk wel dat het meer tijd zal kosten dan dat iedereen hoopt, maar het is wel heel mooi om aan dit project mee te kunnen werken."

Van der Kruyssen heeft nog steeds een bijzonder gevoel voor RBC: "Logisch, bij RBC heb ik het grootste deel van mijn voetballoopbaan doorgebracht. Toen ik weer in het stadion kwam, zag ik veel oude bekenden: de mensen achter de bar bijvoorbeeld, maar ook de vaste supporters. Het voelde als thuiskomen. Ik heb er echt zin in!"




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd