Pieter (Baronie) volgende versterking

Gepost door:Remy // 2014-03-28 00:00:00 // 2814 keer bekeken

RBC heeft een tweede verdediger aangetrokken voor het komende seizoen. Na Danny Mathijssen heeft nu de 22-jarige Gino Pieter toegezegd het oranje-witte shirt aan te gaan trekken. De rechtsback is afkomstig van hoofdklasser Baronie uit Breda.

Pieter debuteerde als 15-jarige in het eerste elftal van derdeklasser SC Helmondia en werd het seizoen daarop opgenomen in de jeugdopleiding van Helmond Sport. De verdediger reikte daar tot het gecombineerde elftal Jong VVV-Venlo/Helmond Sport, maar kwam niet in aanmerking voor een contract. Met hoofdklasser UNA/Brinvast promoveerde hij vervolgens naar de Topklasse.

De inmiddels in Roosendaal woonachtige Pieter zocht voorafgaand aan het huidige seizoen een club dichter bij huis en kwam terecht bij Baronie. Daar stond hij tot dusver viermaal in de basis en kwam hij n keer als invaller binnen de lijnen. Omdat ook het reizen van en naar Breda hem ging tegenstaan, ging Pieter op zoek naar een club in Roosendaal. Op RBCvoetbal.nl legt hij uit waarom hij voor RBC koos: "Ja, het verhaal RBC is in Oost-Brabant natuurlijk ook bekend. Ik hoorde vorig jaar al dat de club een doorstart ging maken. Ik begreep van de trainer en het bestuur dat RBC weer zo snel mogelijk terug naar de top wil. Het raakt me echt, dat een club met zo'n traditie zich wil terugvechten. Daar wil ik heel graag aan meehelpen."




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd