Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 28

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

RBC versterkt zich met doelman Aarts

Gepost door:Remy // 2014-03-27 00:00:00 // 3227 keer bekeken

RBC heeft voor volgend seizoen Thierry Aarts weten te strikken, zo meldt de club op RBCvoetbal.nl. De 31-jarige keeper is afkomstig van zaterdag eersteklasser Klundert.

Net als voor Mohamed el Moussaoui en Lars de Voogd betekent voetballen bij RBC ook voor Aarts een terugkeer op het oude nest. De doelman wordt op de website van RBC omschreven als 'een kind van Kalsdonk'. Geboren in de Rntgenstraat, zette hij zijn eerste stappen op een voetbalveld bij RBC op De Luiten. Hij komt uit een echte RBC-familie. Ook zijn opa, zijn vader en zijn broer speelden voor RBC. Albert Jurgens is een oom van hem.

In de D-pupillen kreeg Aarts te horen dat hij te klein was om keeper te zijn en moest tot zijn verdriet de RBC voetbalopleiding verlaten. "Dat was balen ja, vooral omdat ik uiteindelijk groter werd dan de toenmalige keeper die wel mocht blijven", aldus een lachende Aarts. Daarop vertrok hij naar BSC. Drie jaar later stapte hij over naar Excelsior Essen. Op 22-jarige leeftijd belandde hij bij Klundert, waar hij acht seizoenen zou blijven.

De eerste jaren met Aarts in het doel draaide Klundert bovenin mee in de derde klasse, wat in 2011 werd bekroond met het kampioenschap en promotie. In de tweede klasse eindigde Klundert direct als tweede, gevolgd door wederom een titel. Dit seizoen komt de ploeg derhalve uit in de eerste klasse, maar de inbreng van Aarts is nu beperkt."Mijn zoontje werd zeven weken te vroeg geboren, waardoor ik elke dag in het ziekenhuis zat. En dat viel precies in de voorbereidingsfase. Ik zei tegen de trainer dat mijn prioriteiten nu even ergens anders lagen. De tweede keeper pakte zijn kans, deed het goed en bleef staan", aldus Aarts, die overigens nog steeds in Roosendaal woont.

Aarts zal bij RBC met Arthur van den Broek gaan strijden om de plaats onder de lat.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd