Maaskant na half jaar al weg bij Dinamo Minsk

Gepost door:ForzaRbc // 2013-12-05 00:00:00 // 2880 keer bekeken

Voormalig RBC Roosendaal-coach Robert Maaskant is gestopt als trainer van Dinamo Minsk. Met wederzijds goedvinden is het contract ontbonden van de 44-jarige coach.

In juni tekende Maaskant nog een contract voor 1,5 jaar bij Minsk. Hij sprak toen de ambitie uit om het kampioenschap binnen te halen. Dat doel bereikte hij niet. Met Dinamo Minsk eindigde hij op de derde plaats met dertien punten achterstand op BATE Borisov. Ook Sjachter Soligorsk eindigde nog voor de ploeg van Maaskant.

De clubleiding wilde na de derde plaats van afgelopen seizoenkomend seizoen weer voor het kampioenschap gaan. Maaskant gaf echter aan dat er wat veranderd moest worden. "Dat kwam bij de eigenaar terecht en die heeft 'nee' gezegd. Ja, dan is er maar n conclusie," zo stelde Maaskant gisteren. Maaskant wilde zich nog niet uitlaten over zijn toekomst. "Ik ben nu met vakantie en blijf voorlopig nog wel even in het buitenland."

De 44-jarige coach wist met RBC Roosendaal twee maal te promoveren naar de Eredivisie. Hij behaalde respectievelijk een dertiende en twaalfde plaats, wat nog steeds de hoogste klassering ooit is van de Roosendaalse club. Na twee maal teruggekeerd te zijn kwam Maaskant in januari 2006 weer terug bij RBC om de club van degradatie uit de Eredivisie te behoeden. Dat lukte echter niet. Met veel huurlingen verliet RBC roemloos de Eredivisie met slechts negen punten.

Maaskant kreeg toen de opdracht kampioen te worden in de Jupiler League. Tot aan de winterstop in het seizoen 2006/2007 leek er geen vuiltje aan de lucht. RBC stond met vijftig punten bovenaan en wist met attractief voetbal vele tegenstanders drie punten afhandig te maken. Na de winterstop, toen de topper tussen RBC Roosendaal en De Graafschap meteen op het programma stond, ging het echter mis. RBC verloor thuis met 1-3 en moest ook de koppositie cadeau geven. Die enorme klap kwam RBC nooit meer te boven. In maart 2007 werd Maaskant na tegenvallende resultaten ook aan de kant gezet en nam Rob Meppelink zijn plaats over. RBC zou tot aan het faillissement geen enkele rolvan betekenis meer spelen in het betaalde voetbal.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd