Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 28

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Voetbalmuseum toch naar Herstaco Stadion

Gepost door:ForzaRbc // 2013-11-21 00:00:00 // 2852 keer bekeken

Het eerder afgeketste voetbalmuseum gaat er nu toch komen in het Herstaco Stadion. De eigenaar van het stadion, Paul Hermsen, heeft woensdag een overeenkomst getekend met de huidige eigenaren van het voetbalmuseum 'Voetbal Experience' in Middelburg. In mei 2014 moeten de deuren open gaan in Roosendaal, zo meldt Omroep Brabant.

In 2009 opende het voetbalmuseum haar deuren in Middelburg. Voetbaljournalisten Matty Verkamman en Hugo Borst waren de initiatiefnemers van het plan om de historie van het Nederlandse voetbal in een museum samen te brengen. Sinds november 2012 kampt het met tegenvallende bezoekersaantallen, waardoor het in de verkoop is gegaan.

Vorige week kwam BN De Stem met het bericht naar buiten dat de verhuizing was afgeketst. Dat kwam door onenigheid tussen Verkamman en Hermsen. Verkamman zou uit zijn adviserende rol zijn gestapt en wilde zelf op de directiestoel gaan zitten. Dat ging Hermsen duidelijk te ver.

"Maar ik kreeg toch zoveel reacties over het idee", vertelt Hermsen. "'Daarom heb ik besloten om het plan zonder Verkamman en Borst door te zetten."

Het nieuwe voetbalmuseum moet aantrekkelijk worden voor jong en oud. "Voor de jongsten zijn er voetbalspelletjes, zoals een apparaat dat de snelheid van de bal bij een schot kan meten.Voor de ouderen is er natuurlijk het museum", aldus Hermsen.

Of het van toegevoegde waarde is voor RBC is nog maar de vraag. De ambities van RBC zijn het bereiken van de Topklasse, om daarna mogelijk de stap weer te maken naar het betaalde voetbal.Door de toevoeging van het nationaal voetbalmuseum zou dat wel eens in het gedrang kunnen komen.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd