Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 28

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Einde seizoen Mark van der Wegen

Gepost door:ForzaRbc // 2013-11-15 00:00:00 // 2943 keer bekeken

Afgelopen zondag ging RBC op bezoek bij nummer laatst WDS19. Door de hevige regenval werd het duel verplaatst van het hoofdveld naar het kunstgrasveld. RBC verloor met 4-3, maar bij een stand van 3-3 viel spits Mark van der Wegen uit met een zware blessure. Ivo Vergouwen, die niet in actie kon komen in verband met een liesblessure, bracht hem naar het ziekenhuis in Breda.

De kijkoperatie heeft echter een keiharde constatering gedaan: einde seizoen voor de spits. Het gaat om mijn rechterknie, zo vertelt Van der Wegen tegenover RBCFans.nl. In de loop wisselde ik van richting, hierbij gleed ik met mijn rechterbeen uit. Die stond daarna vast in het kunstgras, waarbij mijn knie verdraaide. Ik voelde het van binnen scheuren. Vandaag is bij de kijkoperatie de volgende schade geconstateerd: De voorste kruisband is gescheurd en beide meniscussen aan de buiten- en binnenkant zijn kapot. De kruisband is gelijk gedeeltelijk weggehaald. De meniscussen zijn bijgeknipt en schoon gemaakt. Verder is in beide meniscussen een scheur in het midden. Mediale en andere banden zijn nog in tact, zo legt de centrumspits zijn tragische verhaal uit.

Van der Wegen moet eerst twee weken herstellen van deze operatie. Daarna volgt een kruisbandreconstructie en wordt een pees uit mijn hamstring als kruisband bevestigd in het knie bot. De meniscussen worden gehecht, waarna vijf weken een spalk wordt bevestigd. Na deze periode is er een controle of er geen complicaties zijn. Daarna kan gestart worden met het opnieuw beginnen met lopen onder begeleiding van een fysiotherapeut.

De verwachtte herstelperiode is negen tot twaalf maanden tot hij weer normaal kan bewegen en hardlopen. RBCFans.nl kreeg ook berichten binnen dat Van der Wegen nooit meer zou kunnen voetballen. Die ontkracht de aanvaller: Ik weet niet wie dat in de wereld heeft geholpen, maar dat is niet waar. Wanneer ik weer zou kunnen voetballen is nu nog niet te zeggen. Dat is afhankelijk van mijn herstel, behandeling en natuurlijk de eventuele terugslagen.

Voor Van der Wegen is het mentaal gezien een zware klap: Sport is mijn leven, het is ook mijn beroep. Het doet ook erg pijn om in deze fase weg te vallen bij RBC, vooral nu het zo moeilijk gaat. Nu moet ik een hele lange tijd toekijken en mij focussen op mijn herstel en carrire.

Hoofdtrainer Erwin van der Woerdt reageerde ook kort tegenover RBCFans.nl: Dit is de zwaarste blessure die je in je knie op kan lopen. Hersteltijd tussen de negen en veertien maanden, maar ik ben bang dat het eerder richting de veertien maanden loopt dan de negen maanden aan tikt.

Eric Lankers, aanvoerder van het eerste elftal van RBC, is net terug van een soortgelijke blessure die hij vorig seizoen opliep. Als je zon diagnose hoort, dat alles in je knie kapot is, dan doet dat veel met je. Ik kan me voorstellen dat Mark gemotioneerd is. Ik was dat toen wel en leef erg met Mark mee.

Lankers licht ook het revalidatietraject, dat hij al eerder doorliep, toe: Er wacht hem een lange revalidatie. Je moet geduldig zijn, en dat is enorm lastig, want de revalidatie gaat met hele kleine stapjes en soms met terugslagen. Het is mentaal lastiger dan fysiek. Maar eerst de definitieve diagnose afwachten en eventuele nieuwe operaties," zo besluit Lankers.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd