Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 28

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Van der Woerdt: "We kunnen de titel vergeten"

Gepost door:ForzaRbc // 2013-11-11 00:00:00 // 2860 keer bekeken

RBC verloor gisteren met 4-3 van nummer laatst WDS'19. Net als vorige week hing BN De Stem weer aan de lijn. Ditmaal met hoofdtrainer Erwin van der Woerdt.

RBC begon het seizoen met 22 spelers, maarerzijn inmiddels al flink wat spelers door uiteenlopende redenen afgehaakt. "Er zijn er drie afgehaakt door studie en vier zijn er geblesseerd. Tel daar een reservedoelman bij en het is duidelijk waarom ik zelf ben ingevallen toen Mark van der Wegen met een zware blessure naar de kant moest."

Van der Woerdt kwam in het veld als spits: "Klopt, maar toen ik bij RBC Roosendaal speelde, gebruikte Robert Maaskant (in die tijdtrainer van RBC Roosendaal, red.) me soms als breekijzer." Hij kwam ook bijna tot scoren: "Voor bijna koop je weinig. Het past wel bij de fase waarin RBC verkeert. Alles zit tegen. Dan wordt zo'n bal van de lijn gehaald."

RBC paste de doelstelling aan na opeenvolgende negatieve resultaten. De Roosendaalse club ging voor het kampioenschap, maar lijkt zich nu eerder zorgen te kunnen maken om de degradatiestreep: "Als RBC hoor je aan het begin van een seizoen een dergelijke ambitie uit te spreken. Inmiddels is duidelijk dat we de titel kunnen vergeten. We moeten zo hoog mogelijk eindigen om wellicht een periode over te nemen. De tweede periode zijn we in elk geval slecht begonnen."

De hoofdcoach wil volgende week echter niet weer in de spits: "Dat is beslist niet de bedoeling. Voor de volgende wedstrijd zal ik weer een oplossing moeten bedenken. Zelf spelen is de laatste optie."




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd