U15 blijft koploper, U13 stevig in middenmoot, U14 en U12 zorgenkindjes

Gepost door:ForzaRbc // 2013-11-02 00:00:00 // 2943 keer bekeken

De gehele voetbalopleiding van RBC is vandaag weer in actie gekomen. De twee hoogst spelende teams pakten beide de winst, waarmee RBC U15 zijn koppositie in de Derde Divisie wist te behouden enRBC U13 zijn positie in de middenmootvan de Tweede Divisie verstevigde. Ondanks de positieve resultaten van deze twee teams verloren de andere drie jeugdteams van RBC vandaag wel.

RBC U15 - Hardinxveld C1 4-0
RBC U15 ontving in het eigen Herstaco Stadion Hardinxveld C1, dat in de onderste regionen bivakkeert. De ploeg van hoofdcoach Danny Mathijssen wist met 4-0 te winnen, waarmee de koppositie weer voor een week is veilig gesteld. Het was ook weer de eerste overwinning sinds drie weken in de competitie. De afgelopen weken moest RBC U15 steeds genoegen nemen met een punt, waar het zelf tot twee maal toe een overwinning uit handen gaf. RBC U15 heeft nu achttien punten en is nog steeds ongeslagen. JEKA C1 volgt op een punt en Oranje Wit C1 op twee punten.

RBC U14 - DOSKO C1 0-3
RBC U14 heeft vandaag een gevoelige nederlaag moeten slikken. De ploeg van hoofdcoach Mark Koops kon weer aansluiting vinden met de subtop, als men wist te winnen van DOSKO C1. Echter liep het geheel anders. In het eigen Herstaco Stadion zag de trainer zijn elftal met 0-3 verliezen van de Bergse club. Door de nederlaag bivakkeert RBC U14 nu in de gevarenzone. Het bezet momenteel de tiende plaats in de Eerste Klasse.

Koops was afgelopen seizoen de hoofdcoach van RBC U12, dat ook veel nederlagen moest slikken. Na de winterstop wist de trainer toen een ommekeer te bewerkstelligen en wist zodoende alsnog aan de onderkant van de middenmoot te eindigen.

Hardinxveld D1 - RBC U131-3
RBC U13heeft vandaag een belangrijke overwinning geboekt op nummer laatst Hardinxveld D1. De ploeg van hoofdcoach Ruben Buse wist in het gelijknamige dorp een 1-3 overwinning teboeken. Door de overwinning stijgt RBC U13 in de Tweede Divisie naar plek zes. RBC U13 moest in het begin van de competitieenkele kleine nederlagen slikken, maar is sinds 28 september ongeslagen, na de nederlaag bij PSV/FC Eindhoven D2.

Doordeweeks moest RBC U13haar inhaalduel spelen tegen Baronie D1. De ploeg van Buse liet enkele kansen onbenut, waarna het een minuut voor tijd de deksel op de neus kreeg en alsnog genoegen moest nemen met een 3-3 gelijkspel. De succescoach, die afgelopen seizoen in hetbegin van de Hoofdklasse ook twee nederlagen en een gelijkspelmoest toestaan, lijkt de ploeg ook dit seizoen vrij snel weer in het winnende gareel te krijgen.

Komend weekend speelt RBC U13 weer een belangrijk duel als JVOZD2 op bezoek komt. De Zeeuwse ploeg staat een plekje achter RBC U13 en heeft een punt achterstand.In de voorbereiding speelde beide teams al eenoefenduel tegen elkaar. Toen eindigde het in een 2-2 gelijkspel.

Hoeven D1 - RBC U12 4-0
RBC U12 heeft de vierde nederlaag van het seizoen moeten slikken. Op bezoek bij Hoeven D1 werd het 4-0 voor de thuisploeg. Naast RBC U14 lijkt RBCU12 het echte zorgenkindje van de jeugdopleiding. RBC U14 was, nadat er protest was aangetekend door RBC, in plaats van in de Tweede Klassein de Eerste Klasse ingedeeld. RBC U12 wilde men ook inde Eerste Klasse latenstarten, maar zij werden alsnog in de Tweede Klasse ingedeeld. En die Klasse lijkt al moeilijk genoeg voor de ploeg van hoofdcoach Leon Withagen.

Naast RBC U14 bezet RBC U12 ook de tiende plaats in de Tweede Klasse. Komend weekend speelt het tegen nummer twee SC Gastel D1.

RBC U11 - Unitas'30 D3 0-7
RBC U11 heeft in eigen huis een flinke nederlaag geleden. Het ontving vanochtend in eigen huis nummer twee Unitas'30 D3 en verloor met 0-7.De spelers van RBC U11 zijn echter wel twee koppen kleiner dan de tegenstander van vanochtend. RBC U11 bezet nog wel de zesde stek.

Hoofdcoach Agnita Nouwen zag eerder deze week wel haar team doorstoten naar de tweede ronde van de Omroep Brabant Cup. In het Herstaco Stadion wist de ploeg van Nouwen met 6-0 te winnen van Alliance E1, dat uit komt in de Hoofdklasse.

Uitslagen voetbalopleiding:
RBC U15 - Hardinxveld C1 4-0
RBC U14 - DOSKO C1 0-3
Hardinxveld - RBC U13 1-3
Hoeven D1 - RBC U12 4-0
RBC U11 - Unitas'30 D3 0-7




 




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd