RBC U15 verliest twee punten, U13 en U11 pakken thuiswinst

Gepost door:ForzaRbc // 2013-10-26 00:00:00 // 2804 keer bekeken

Vandaag kwam de gehele jeugdopleiding weer in competitieverband in actie. Er werden wisselende resultaten geboekt, maar in alle competities draait de jeugdopleiding goed mee.

RBC U15 kwam afgelopen vrijdagavond al in actie op het trainingscomplex van PSV Eindhoven, De Herdgang, tegen hetCTO Eindhoven Talent Team B1M. Hoofdtrainer Danny Mathijssen zag vijf minuten voor het eindsignaal nog een comfortabele 0-2 voorsprong op het scorebord staan, maar zag zijn team de winst alsnog uit handen geven, 2-2. RBC U15 speelde afgelopen weekend ook gelijk, al was het toen dichtbij een nederlaag. Die week daarvoor zag de vervangend hoofdtrainer van RBC U14, Mark Koops, het elftal al een 1-3 voorsprong uit handen geven vlak voor tijd in Veldhoven tegen RKVVO C1, 3-3.

Door de nederlagen van concurrerende teams blijft RBC U15 de trotse koploper van de Derde Divisie D. JEKA C1 is echter tot een punt genaderd.

RBC U14 verloor op bezoek bij het hooggeklasseerde VCK C1. Hoofdtrainer Mark Koops zag zijn team in Zeeland nipt verliezen met 2-1. Door de nederlaag verliest RBC U14 de aansluiting met de subtop in de Eerste Klasse. Volgende week speelt de ploeg van Koops in het eigen Herstaco Stadion tegen de nummer zes uit de competitie, DOSKO C1, zodat bij de winst de ploeg weer aansluiting kan vinden met de bovenste.

RBC U13 lijkt de onderste regionen van de Tweede Divisie vaarwel te hebben gezegd. Hoofdtrainer Ruben Buse zag zijn elftal andermaal Kloetinge D1 kloppen met 3-2. Afgelopen seizoen pakte het elftal van Buse alle prijzen af van de Zeeuwse ploeg. Zowel het kampioenschap als de beker werden binnengehaald, waar Kloetinge genoegen moest nemen met telkens een tweede plaats.

RBC U13 bezet momenteel de achtste plaats. Het heeft wel evenveel punten als JEKA D1 (negende) en moet net als die club nog een wedstrijd inhalen. De ploeg van Buse houdt wel de gezamenlijke jeugdopleiding van Willem II/RKC D2 onder zich. Aanstaande dinsdagavond speelt RBC U13 haar inhaalduel tegen Baronie D1, dat tot dusver een punt meer wist te bemachtigen.

RBC U12 verloor op bezoek bij naaste concurrent MZC'11 D1 met 6-4. Door de nederlaag wordt de ploeg van hoofdcoach Leon Withagen weer terug de onderste regionen in de Tweede Klasse geduwd. RBC U12 heeft echter slechts drie punten achterstand op de nummer vijf.

RBC U11 pakte zijn eerste overwinning in competitieverband. In het eigen Herstaco Stadion werd Steenbergen D3 met 3-0 aan de kant gezet. De youngsters van hoofdtrainster Agnita Nouwen stijgen daarmee naar de vijfde plaats in de Derde Klasse.

Uitslagen jeugdopleiding:
CTO Eindhoven Talent Team B1M - RBC U15 2-2
VCK C1 - RBC U14 2-1
RBC U13 - Kloetinge D1 3-2
MZC'11 D1 - RBC U12 6-4
RBC U11 - Steenbergen D3 3-0






Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd