Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 28

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Van der Woerdt: "wij zijn erg blij met de ontwikkeling van Glenn van Meer"

Gepost door:ForzaRbc // 2013-10-18 00:00:00 // 2797 keer bekeken

Aanstaande zondag wordt het duel met vv Viola ingehaald. De club uit Alphen bezet momenteel de derde plaats in de Vierde Klasse D met een punt achterstand op RBC.

De ploeg van hoofdcoach Erwin van der Woerdt kan dus een gat slaan met de concurrentie, maar doet dat nog met enkele afwezigen. Vooral op het middenveld en in de aanval is de spoeling dun. Nicky Duyvelaar is nog afwezig in verband met een vakantie in Amerika en sluit pas begin november weer aan. Daarnaast kan Van der Woerdt ook niet beschikken over de aanvallers Wiebe de Kok en Moise Goncalves."De Kok moet volgende week naar de orthopeed en daar gaan ze een cyste in zijn enkel leegzuigen, daarna mag hij langzaam weer gaan opbouwen. Goncalves is ook op controle geweest, en er is nog een klein stukje in zijn middenvoetsbeentje dat niet dichtgegroeid is. Dit zou binnen drie weken dicht moeten zijn, waarna hij kan optrainen."

Op het middenveld kan naast Duyvelaar ook Mitch Klijn niet starten. De aanvallende middenvelder moest vlak voor het rustsignaal tegen SV Advendo naar de kant wegens een hamstringblessure. Die blessure liep Klijn eerder al op in het uitduel tegen VVR, waarna hij in de thuiswedstrijd tegen Wernhout uit voorzorg niet werd opgesteld. Die week erop bij de trainingen was er niets aan de hand, maar in Breda ging het andermaal mis. Klijn heeft nog zeker twee weken nodig om te herstellen en kan op zijn vroegst in het thuisduel tegen Chaam in actie komen.

Naast Klijn en Duyvelaar maakt Van der Woerdt in de beginopstelling ook geen gebruik van aanvoerder Eric Lankers. De hoofdcoach wil geen enkel risico met hem nemen en laat hem daarom op de bank beginnen. Lankers heeft op de laatste training echter wel reactie op zijn knie ondervonden. "Het klopt dat ik een reactie op mijn knie heb gehad. Maar niets aan de hand, dat hoort allemaal bij het revalidatieproces," zo laat Lankers weten. De reactie op de knie is volgens de middenvelder een pijnscheutje: "Dat heeft te maken met andere belasting van mijn knie en spieren. Het lichaam moet weer wennen aan nieuwe inspanningen." Van der Woerdt geeft aan dat Lankers wel kan spelen en dat hij nog meer trainingsarbeid nodig heeft om vanaf het begin te kunnen starten.

De bekritiseerde achterhoede van RBC lijkt ook steeds beter te gaan draaien en hoofdcoach Van der Woerdt lijkt extra mogelijkheden te krijgen. In het laatste duel tegen SV Advendo werd linksback Jesse Verbraak centraal achterin gezet, omdat Dennis Voermans niet kon starten wegens een blessure aan de enkel. Verbraak had in oefenduels al meerdere malen in het centrum van de verdediging gestaan, maar moest nu uit nood in een officieel duel centraal achterin gaan staan naast David van Kiel. Ik vond dat Jesse het prima gedaan heeft op de centrale verdedigingsplek, zo laat Van der Woerdt weten.

Naast Verbraak kreeg Glenn van Meer voor de eerste keer in een competitieduel een basisplaats op de linksbackpositie. Van Meer, die is overgekomen van het beloftenelftal van Verbroedering Geel, had het moeilijk in de voorbereiding. Dat had onder andere te maken met het type voetbal dat in Nederland wordt gespeeld. Zo mocht hij in Belgi de middenlijn niet over en moest hij bij zijn directe tegenstander blijven. Van der Woerdt geeft hem die vrijheid wel om mee op te komen. Glenn heeft het goed gedaan tegen Advendo en heeft zijn plekje binnen de groep ook gevonden. Nu moet hij zorgen dat hij deze lijn doortrekt. Wij zijn als technische staf erg blij met deze ontwikkeling, mede omdat de concurrentie dan vergroot wordt en daarmee het niveau van de groep ook omhoog gaat.

Vermoedelijke opstelling RBC: Van den Broek; Maas, Voermans, Van Kiel, Verbraak; Wong, Machielse, Vergouwen; El Allaoui, Van der Wegen, Smit




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd