Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 28

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

'RBC bijna op volle oorlogssterkte tegen Wernhout'

Gepost door:ForzaRbc // 2013-09-28 00:00:00 // 2851 keer bekeken

Hoofdtrainer Erwin van der Woerdt heeft bijna een volledige selectie tot zijn beschikking voor het thuisduel tegen Wernhout. Na bijna twee maanden voorbereiding, bekerduels en competitiewedstrijden heeft de RBC-supporter nog geen goed beeld waar het eerste elftal nu echt toe in staat is.

Daar dreigt snel verandering in te gaan komen. Tegen de bezoekers uit Wernhout heeft Van der Woerdt de fitte spelers Redouan el Allaoui, Wiebe de Kok en Ivo Vergouwen weer tot zijn beschikking. El Allaoui viel in de wedstrijd tegen VVR slechts uit met kramp en het was dinsdag al bekend dat de rechtsbuiten gewoon kan spelen zondag. De Kok zit sinds het bekerduel met HSC'28 al aan de kant met een blessure aan zijn enkel. De buitenspeler heeft echter afgelopen week weer voluit getraind en is beschikbaar.

Ook Ivo Vergouwen is weer present. De spelbepaler leek er weken uit te liggen, nadat hij in het thuisduel met Gloria UC bij het nemen van de strafschop geblesseerd raakte aan zijn lies, die hem in de voorbereiding ook al parten speelde. Vergouwen heeft afgelopen donderdag alweer voluit meegetraind. Of Van der Woerdt hem er direct inzet is nog een vraagteken.

Naast bovengenoemde drie spelers is er nog meer goed nieuws te melden. Eric Lankers zit zondag op de bank. Hij mag en kan spelen tegen Wernhout, zo liet hij weten tegenover RBCFans.nl. Sinds 30 september vorig jaar zit de klasbak van RBC al in de lappenmand met een gescheurde knie- en kruisband. Lankers heeft de afgelopen twee weken alweer voluit meegetraind en geen reactie ondervonden van zijn knie. Hoelang de middenvelder eventueel kan spelen is nog onbekend.

Buiten vier genoemden kan Mitch Klijn niet spelen. Afgelopen donderdag werd besloten dat de aanvallende middenvelder niet fit genoeg is voor het duel tegen Wernhout. "Het is nog te vroeg. Zondag en dinsdag rust, en donderdag voluit trainen en dan kan ik volgende week zondag weer spelen. De kans is groot dat als ik zondag speel dat ik er dan langer uit ben. Nu is het naar verwachting een week," zo vertelde Klijn aan RBCFans.nl.Buiten Klijn is ook Moise Goncalves nog uitgeschakeld.













Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd