Uitslagen jeugdopleiding

Gepost door:ForzaRbc // 2013-09-15 00:00:00 // 2975 keer bekeken

Zaterdag kwamen alle jeugdelftallen van RBC in competitieverband in actie. Er was wisselend succes voor de jeugdcoaches.

RBC U15 kwam zaterdagmiddag in het eigen Herstaco Stadion in actie. Bij rust leidde het team van trainer/coach Danny Mathijssen met 2-0 na twee mooie doelpunten, waarvan de laatste met een mooi lobje. Vlak voor de rust kreeg het een penalty tegen, maar die werd door Baronie C1 hoog over geschoten. In de tweede helft kwam de Bredase club nog terug tot 2-1, maar RBC trok de overwinning over de streep. Het heeft na twee duels nog geen enkel puntverlies geleden in de Derde Divisie.

RBC U14 speelde ook thuis en kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Kapelle C1. Eerder won het van FC Dauwendaele C1 met 10-2, maar die is echter uit de competitie gehaald. Het team van hoofdtrainer Mark Koops moet daardoor nog een wedstrijd inhalen.

RBC U13 moest een verre uitwedstrijd spelen tegen UNA/Brinvast D1 in Veldhoven. Hoofdcoach Ruben Buse zag zijn team echter de tweede nederlaag van het seizoen lijden. Het verloor met 6-3. Het stond na tien minuten al met 2-0 achter. Daarna kwam RBC terug tot 2-1, maar al snel lag de 3-1 er al weer in. Dit scenario herhaalde zich eigenlijk de gehele wedstrijd.

Naast de nederlaag is er nog meer slecht nieuws voor de ploeg van Buse. Sterspeler Feiko van der Velden, die is overgekomen van de jeugdopleiding van RKC/Willem II D3, moest zwaar geblesseerd van het veld gedragen worden. De nummer tien van het elftal is daarna gelijk naar het ziekenhuis gegaan.

Feiko van der Velden wordt in het verband gehuld *Foto: Hans van der Velden

U11 verloor zijn eerste competitiewedstrijd van JEKA D3 met 1-4. RBC U12 werd op het allerlaatste moment afgelast vanwege de hevige regenval.