Van der Woerdt: "De titel pakken is het doel"

Gepost door:ForzaRbc // 2013-09-07 00:00:00 // 2899 keer bekeken

RBC gaat morgen aan de competitie in de Vierde Klasse D beginnen. De Roosendaalers mogen dit gehele seizoen de thuiswedstrijden afwerken in het Herstaco Stadion.De Roosendaalse club huurt er het voormalige supportershome, spelershome, kleedkamers, de grasmat en bijbehorende tribunes.

Centrumverdediger Dennis Voermans blijft er echter nuchter onder. "Het is natuurlijk bijzonder. Ik zie dat aan spelers om me heen en aan de fans. Een aantal zat dit seizoen bij de eerste training in het Herstaco Stadion meteen weer op zijn oude, vertrouwde plekje op de tribune. Ja, dat was wel heel apart," zo vertelt hij tegenover BN De Stem.

Voermans speelde zijn gehele voetbalcarriere bij RSC Alliance, maar koos anderhalf jaar geleden voor een overstap naar RBC. Alliance was in die tijd bij de winterstop een vrijwel zekere degradant, maar richtte zich in de tweede seizoenshelft op en promoveerde via de nacompetitie alsnog naar de Tweede Klasse. "Ivo Vergouwen koos voor RBC, waarna hij vroeg of ik mee ging." Naast Voermans kozen ook Nicky Maas en doelman Maarten Hack voor RBC. Echter toen het RBC-verhaal niet dreigde door te gaan, koos Hack voor een terugkeer naar Alliance, om het jaar erna alsnog aan te sluiten bij de huidige Stadionclub.

"De hele buitenwereld riep dat wij wel meteen kampioen zouden worden. Dat is ook gebeurd, maar dat moesten we toen nog wel even doen."

"Heel veel mensen denken ten onrechte dat RBC als voormalige profclub geld volop heeft. Maar niets is minder waar. We moesten van onderaf beginnen, hadden helemaal niets en nu bijna nog niet." Op de internetwebsite van BN De Stem wordt in reacties nog steeds gerept over dat RBC het hand boven het hoofd wordt gehouden door de gemeente Roosendaal, en langs de lijn bij de tegenpartij wordt er over gesproken dat er bij RBC "bakken met geld door de spelers wordt verdiend." Niets is minder waar, de RBC-spelers krijgen helemaal niets; nog geen reiskostenvergoeding.

RBC promoveerde met 61 punten als kampioen van de Vijfde Klasse naar de Vierde Klasse. Ook dit seizoen gaat de hoofdtrainer voor het hoogst haalbare: "De titel pakken is wel het doel," zo stelt hoofdtrainer Erwin van der Woerdt. "Wij horen, denk ik, bij de favorieten," zo vult Voermans aan.

Afgelopen seizoen speelde RBC zijn thuiswedstrijden nog bij RKVV Rimboe. Nu speelt het haar thuisduels in het oude stadion. De Zeeuwse zakenman Paul Hermsen, de broer van RBC-voorzitter Jos Hermsen, bracht redding. Hij kocht het stadion van de gemeente Roosendaal.

In BN De Stem staat echter een foutieve uitspraak. De Stem vertelt dat RBC er 'gratis' in mag spelen, en Voermans beaamt dat. Dit is echter niet het geval, zo weet RBCFans.nl.RBC betaalt gewoon een overeengekomen huursom per maand. De trainingslampen die geplaatst zijn moet RBC ook uit eigen zak betalen. Er heeft een zakelijke transactie tussen RBC en zakenman Paul hermsen plaatsgevonden, en zo is de relatie ook.







Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd