Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 28

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Voorbeschouwing HSC'28 - RBC

Gepost door:Remy // 2013-09-01 00:00:00 // 2776 keer bekeken

Zondag speelt RBC alweer de laatste groepswedstrijd in de eerste ronde van het toernooi om de KNVB districtsbeker. In een rechtstreeks duel maken de Roosendalers en HSC28 uit Heerle uit wie doorstroomt naar de volgende ronde.

Na een makkelijke eerste horde tegen het zaterdagteam van Barca (7-2 overwinning) maakte RBC het dinsdag vooral zichzelf lastig. Tegen vijfdeklasser RSV kwam de thuisploeg niet verder dan 3-3, terwijl de ploeg uit Rucphen het laatste halfuur met tien man verder moest. De oranje-witten, die niet in de sterkste opstelling aan de aftrap verschenen, gaven bovendien een laat verkregen voorsprong alsnog uit handen.

Tegenstander HSC komt uit in de vierde klasse B, waarin het vorig seizoen als tiende eindigde van twaalf ploegen. Twee weken geleden troffen beide clubs elkaar al op het Dorpentoernooi en toen eindigde de confrontatie (die slechts 45 minuten duurde) in 2-2. Een mat RBC kwam op een 2-0 achterstand, leek daarna de geest te krijgen en sleepte toch nog een gelijkspel uit het vuur.

Ook in de proftijd van RBC kwamen de Roosendalers en HSC elkaar jaarlijks tegen. Een oefenwedstrijd in Heerle maakte traditiegetrouw onderdeel uit van de voorbereiding. Daarnaast werden op sportpark Harella regelmatig oefenduels tussen RBC en andere profploegen gespeeld. RBC nam het in Heerle onder meer op tegen FC Vaslui, Wigan Athletic en Sparta.

Zondag zal alleen winst volstaan voor RBC om de tweede ronde van het bekertoernooi te bereiken. HSC won zijn beide wedstrijden: met 1-2 van RSV en met 4-1 van Barca.

HSC28 RBC
14.30 uur

Sportpark Harella
Herelsestraat 104
4726 AC Heerle




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd