Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

80%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

20%

Stemmen: 25

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Boddaert in het zonnetje gezet na 100 wedstrijden betaald voetbal

Gepost door:ForzaRbc // 2013-08-28 00:00:00 // 2785 keer bekeken

Voormalig RBC Roosendaal-speler Maarten Boddaert werd gisteren in het zonnetje gezet, nadat hij 100 wedstrijden in het betaalde voetbal had gespeeld. Zijn honderdste wedstrijd speelde hij met zijn club FC Den Bosch tegen Jong FC Twente (0-0). Van die 100 wedstrijden speelde hij er 72 voor RBC Roosendaal. Hij was daarin eenmaal trefzeker namens RBC.

De verdedigende middenvelder was tot aan het faillissement contractspeler bij de Roosendaalse club. Hij was in die tijd en nog steeds een zeer geliefde speler bij supporters, omwille van zijn enorme betrokkenheid. Hij was de enige speler die op 30 mei 2011 naar de raadsvergadering kwam om de supporters te steunen. Samen met doelman Matthew Lentink koos hij na het faillissement om het profvoetbal te laten schieten en voor RBC te kiezen om via de Hoofdklasse zo snel mogelijk weer de weg omhoog in te zetten.

Het Hoofdklasse-verhaal ging echter niet door, waarna Boddaert succesvol een stage afwerkte bij FC Den Bosch en daar een contract binnen wist te halen. Nog steeds komt de geboren Roosendaler een aantal keer per jaar kijken naar zijn voormalige werkgever. Zo was hij vorig seizoen toeschouwer bij het oefenduel met vv Wernhout en was hij present bij de belangrijke wedstrijd tegen vv Dioz die RBC met 1-2 won.

Mogelijk dat in de toekomst Boddaert weer in een RBC-shirt te bewonderen valt.


* Nigel Sletering, bestuurslid van de supportersvereniging RBC, overhandigt een fotocollage van de voetbaljaren van Boddaert bij RBC in de hoofdmacht. *foto Artur Verbraak







Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd