Update:Verklaring RBC en supportersvereniging RBC na negatieve uitlatingen

Gepost door:ForzaRbc // 2013-08-25 00:00:00 // 2699 keer bekeken

VERKLARING RBC

Het bestuur van RBC betreurt het gedrag van enkele personen die het, gisteren tijdens de eerste helft van de wedstrijd RBC - Barca, nodig achtten racistische uitlatingen te doen richting de spelers van Barca. Dit vinden wij ontoelaatbaar en RBC-onwaardig. RBC zal er alles aan doen de aanstichter(s) op te sporen en passende maatregelen nemen wegens het schenden van het door RBC opgestelde Statuut van Normen en Waarden.

Ook de spelers en technische staf van RBC zijn deze mening toegedaan en trainer-coach Erwin van der Woerdt en aanvoerder Ivo Vergouwen hebben daarom tijdens de rust het publiek gelast dit gedrag te staken.

Het bestuur van RBC biedt spelers en begeleiders van Barca haar oprechte excuses aan voor het gedrag van deze personen.

RBCFans.nl en de supportersvereniging van RBC staan achter de verklaring van RBC.

Verklaring Supportersvereniging RBC

Op zaterdag 24 augustus was het dan zover, RBC kwam thuis. Sinds mei 2011 eindelijk weer officile wedstrijden van RBC in Roosendaal, en in het vertrouwde stadion. RBC beleeft een droomstart, met landelijke pers die veelvuldig langskomt bij RBC. Vorig jaar, dit jaar. Ook een droomstart op het veld. Met de rust 4-0 tegen de zaterdagjongens van vv Barca. Uiteindelijk eindigt het in 7-2, een fraaie prestatie.

Jammer, niet passend, vervelend, om niet te zeggen afschuwelijk zijn de oerwoud geluiden van een enkele supporter op de tribune. Meteen terechtgewezen door omstanders, bestuur SV, RBC en trainer Erwin van der Woerdt. Want zoiets hoort niet bij RBC. Als betaald voetbalclub had RBC een uitstekende naam, op en vooral ook rond het veld. Dat gaan we toch niet laten verpesten?! Meteen ingrijpen is het devies. Waarom laat iemand zich zo gaan? Ik begrijp het niet. Geen enkele reden was er voorhanden, en laten we reel zijn, die is er nooit!

De tegenstander doet er alles aan om de minder goede naam die de club had te doen vergeten. En dat gaat ze goed af, op het veld uiterst sportief, de begeleiding, prima mensen die keihard werken voor hun club. En ze hebben het gehoord hoor, wat er gebeurde. Hulde aan de spelers en staf van Barca om niet van het veld te lopen of weet ik veel wat er zou kunnen gebeuren, staan we mooi met de landelijke pers die uitrukt om te kijken hoe het bij RBC er aan toe gaat.

Persoonlijk heb ik dit ook meegemaakt en geloof me het krenkt je tot op het bot om zoiets mee te maken, en dan was ik het zelf nog niet eens maar directe familie. Als vader van een half allochtone dochter weet ik dus waar ik over praat. Dus voor ons als SV is het duidelijk dat we dit nimmer meer zullen tolereren, Mensen die zich verlagen tot dit soort uitingen horen niet bij onze club. De sancties zullen duidelijk zijn en hoeven hier niet uitgelegd te worden.

Namens de supporters en alle mensen die iets met RBC te doen hebben kan ik alleen zeggen, Jongens van Barca, grote klasse van jullie en onze welgemeende excuses. We spelen nog twee keer tegen de zondagafdeling van Barca. Aan alle RBCers de boodschap om te laten zien dat dit een eenmalige fout was die nimmer meer voor zal komen.

AAMM Verbraak

Voorzitter Supportersvereniging RBC




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd