Voorbeschouwing RBC-Barca

Gepost door:Remy // 2013-08-24 00:00:00 // 2742 keer bekeken

Op 6 mei 2011 werd er voor het laatst gevoetbald aan de Borchwerf 4 in Roosendaal. Na een herosch gevecht tegen FC Dordrecht verliet iedereen dronken (in ieder geval van geluk) het Mariflex Stadion. Een maandje later keerden enkele supporters nog terug om samen te rouwen om de teloorgang van RBC Roosendaal. Daarna ging het stadion op slot. Twee jaar lang. Wie door de hekken in de hoeken van het stadion keek zag dat het onkruid gestaag groeide, wie een blik wierp door de ramen bij de hoofdingang zag dat binnen alles bij het oude was gebleven. Op 4 juni 2013 werden de sleutels van de Borchwerf 4 in Roosendaal overhandigd aan Paul Hermsen, de nieuwe eigenaar. Ruim tweenhalve maand later wordt er weer een officile wedstrijd gespeeld in het stadion. Het Herstaco Stadion.

RBC opent tegen het zaterdagelftal van Barca. De Bredase club eindigde vorig seizoen als achtste in de vierde klasse C, in district Zuid 1 het laagste niveau van het zaterdagvoetbal. Aanstaande dinsdag speelt RBC opnieuw een thuisduel in het bekertoernooi. Dan is de tegenstander RSV uit Rucphen, vorig seizoen gedegradeerd uit de vierde klasse zondag.

De ploeg van trainer Erwin van der Woerdt kende een lastige voorbereiding. Na twee ruime nederlagen en twee tegenvallende gelijke spelen werd alleen het laatste oefenduel winnend afgesloten. Het spel tegen NSV (2-0 winst) bood echter perspectief. Met wat voor gevoel kijkt de oefenmeester terug op de oefencampagne?
Het was geen voorbereiding volgens het ideale plaatje. Te veel spelers die er niet waren wegens vakantie, te veel spelers die te weinig actief zijn geweest gedurende de zomerstop. Maar ondanks dat hebben we een aantal zeer nuttige wedstrijden gespeeld. Vanuit elke wedstrijd kwamen er verbeterpunten naar voren, die ons als team duidelijkheid gaven waar we aan moeten werken. Tegen NSV haalden we wel een goed niveau en speelden we zoals we dat met zijn allen willen zien. Veel inzet, snel druk, verzorgd voetbal met een goede balsnelheid. Het tempo lag drie niveaus hoger dan in de vorige wedstrijden. Al met al is het niet een ideale voorbereiding geweest, maar raakt het team wel meer en meer ingespeeld.

RBC zal de thuiswedstrijden dit seizoen spelen op kunstgras. Vergeleken met de knollentuinen die het vorig seizoen soms aantrof zal het voor de voetballende ploeg die RBC wil zijn een hele vooruitgang zijn om te spelen op een strak veld. Het veld ligt er uitstekend bij, aldus Van der Woerdt, die met zijn selectie al enkele keren heeft getraind in het stadion. Het is natuurlijk wel wennen aan de manier van stuiten van de bal, wat doet de bal bij nat weer, kan je snel draaien, tackelen et cetera. Uiteindelijk denk ik dat het ons zeker een voordeel kan opleveren.

Nu de club terug is in Roosendaal hoopt RBC dat de Roosendalers de weg naar het stadion weer weten te vinden. Van der Woerdt: Er is door enkele mensen keihard gewerkt om de kantine klaar te krijgen en allerlei noodzakelijke klussen op te lossen. Zonder die inzet was dat nooit gelukt. Vanuit mijn kant grote dank daarvoor. Ik hoop dat er veel supporters komen om dit bijzondere moment bij te wonen en er een groot feest van te maken.

Van der Woerdt kan zaterdag niet beschikken over Ruben Bus, die als trainer van RBC onder 13 afreist naar Yerseke voor een toernooi. Ook Mike Magielse is afwezig. Jol van Meer ontbreekt vanwege een kwetsuur aan zijn scheen. Ook de langdurig geblesseerden Eric Lankers en Mose Goncalves kunnen niet in actie komen. Overigens hoopt Lankers in oktober weer fit te zijn.

RBC-Barca
zaterdag 24 augustus
17.00 uur

RBC-RSV
dinsdag 27 augustus
19.30 uur




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd