Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 28

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Voorbeschouwing Dorpentoernooi

Gepost door:Remy // 2013-08-14 00:00:00 // 2832 keer bekeken

Voor RBC gaat de voorbereidingscampagne donderdag verder op bekend terrein. De ploeg neemt deel aan het zogenaamde Dorpentoernooi, dat wordt gespeeld op het sportpark van Rimboe in de Wouwse Plantage. Ook de tegenstanders in de poulefase kent RBC goed. De Roosendalers starten tegen Rimboe, vorig seizoen actief in dezelfde competitie, en nemen het daarna op tegen HSC28. Tegen de club uit Heerle werd jarenlang de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen gespeeld. Beide duels duren overigens drie kwartier. Aanstaande zondag zijn de finaleduels.

Tegen vijfdeklasser Rimboe en vierdeklasser HSC liggen er mogelijkheden voor RBC om voor het eerst resultaten te boeken in het nieuwe seizoen. De oefenpotjes tot nu toe, tegen tweedeklasser SSV en derdeklasser Rood-Wit werd immers met ruime cijfers verloren. Langs de lijn en op internet vroegen sommigen zich af wat voor zin het heeft oefenduels in te plannen tegen dergelijke ploegen als het eigen team nog verre van compleet is. Met name tegen SSV miste RBC een hoop spelers wegens vakantie.
Wij plannen de oefenwedstrijden al heel ver vooruit, nu is dat in februari allemaal al vastgelegd, reageert trainer Erwin van der Woerdt. Ik ging er vanuit dat we met 22 man in de selectie over ruim voldoende spelers zouden beschikken, maar dat liep helaas anders. Tegen SSV hadden we maar 12 spelers, door allerlei omstandigheden (vakantie, privredenen en blessures) waren er enkele spelers die dag niet. Verre van ideaal, maar je kan niet twee dagen van tevoren afbellen. Tegen Rood-Wit hadden we vier spelers op de bank, dus meer wisselmogelijkheden.

Ik vond het ondanks de grote nederlagen allebei zeer nuttige wedstrijden, waarbij er zeker tegen Rood-Wit een hoop duidelijk is geworden, vervolgt de trainer. Verliezen is niet erg, zeker niet tegen deze tegenstanders, maar de manier waarop wel. Tegen Rood-Wit hebben we de tweede helft RBC-onwaardig gespeeld, drie goals gewoon weggegeven. Mijn conclusie daarin was dat we conditioneel er niet goed voor staan en die gedachte is deels bevestigd door de conditietest die we afgelopen dinsdag hebben afgenomen. Er zijn spelers bij die te weinig hebben gedaan in de zomerstop en die moeten nu een inhaalslag maken.

RBC treft HSC28 niet alleen op het Dorpentoernooi, maar ook over twee weken, als beide ploegen in het kader van het KNVB bekertoernooi tegenover elkaar staan. Had Van der Woerdt HSC liever ontlopen bij het vriendschappelijke Dorpentoernooi? Tegen Rimboe en HSC gaat het er wederom om het getrainde in praktijk te brengen en voetbaltechnisch en tactisch aan elkaar te wennen. Geen wedstrijd is hetzelfde, dus ik vind het geen probleem om in deze korte tijd twee keer tegen HSC te spelen. Is een prima graadmeter voor hoe we ervoor staan en of we geleerd hebben van hetgeen er fout is gegaan tegen Rood-Wit.

RBC mist deze week Arman Grigorian nog en ook Mark van der Wegen zal zowel donderdag als zondag niet aanwezig zijn. Daarnaast kan Van der Woerdt vanzelfsprekend niet beschikken over Mose Goncalves, die tegen SSV een middenvoetsbeentje brak. Mose is geopereerd. Er zit een plaatje op met vier schroeven en hij mag nu nog vijf weken niet belasten, daarna mag hij pas beginnen met optrainen. Een grote domper voor Mose. Hij was heel enthousiast begonnen en als je dan na tien minuten tijdens de eerste wedstrijd bij je nieuwe club iets breekt, is dat echt een enorme tegenvaller.

Dorpentoernooi
Sportpark Rimboe
15 augustus 2013
18:30 uur Rimboe RBC
19:30 uur HSC28 RBC




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd