Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 28

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

RBC heeft eerste training afgewerkt

Gepost door:ForzaRbc // 2013-07-28 00:00:00 // 2950 keer bekeken

Het eerste elftal van RBC heeft vanochtend om 10.00 uur zijn eerste training op het seizoen 2013/2014 afgewerkt. Naast de zes nieuwe spelers, waren er ook enkele afwezigen te betreuren.

De training werd geopend met enkele loopoefeningen, passes en aan het eind een partijvorm. Eric Lankers nam deel aan de eerste twee fases, maar ging daarna nog een uur aan het werk met de hersteltrainer.

Wat opviel bij de training was dat Arthur van den Broek nog steeds met rugnummer n rondloopt en de concurrerende doelman Maarten Hack het reservenummer twaalf heeft. Beiden gaan met elkaar de strijd aan, maar Van den Broek lijkt op dit moment nog de voorkeur te krijgen om zijn prestaties in de tweede seizoenshelft van afgelopen seizoen.

Twee nieuwe gezichten die RBCFans.nl nog helemaal niet in actie gezien had waren Nicky Duyvelaar en Mike Machielse. Machielse moet het nieuwe centrale duo met Dennis Voermans gaan vormen. Machielse is qua lengte geen grote centrale verdediger, maar heeft wel de uitstraling van een beest en samen met de grote en sterke Voermans moet het duo in staat zijn om de aanvallers van de tegenpartij angst in te boezemen.

De 27-jarige Duyvelaar is een en al rust aan de bal. Niet onbelangrijk voor zijn verdedigende middenvelder-positie. Hij liet in de partijvorm al meteen zien dat het een geboren spelbepaler is. Draait en handelt snel, is niet onder de indruk van druk zettende tegenstanders, ziet iedere lopende speler en het belangrijkste is dat hij deze ook op de stropdas kan bedienen.

Met de 19-jarige Glenn van Meer, die is overgenomen van het beloftenelftal van Geel-Meerhout, heeft RBC dit seizoen een extra sterk wapen in handen. In de wedstrijd tegen RKVV Meto liet de jonge Van Meer al zien dat hij , naast zijn verdedigende kwaliteiten, de beschikking heeft over de longen van een paard. Hij bestrijkt de hele linkerkant en heeft een goede linker om een voorzet op maat te produceren.

Op het middenveld komt naast Duyvelaar nog een extra basiskracht in het elftal. De 19-jarige Mitch Klijn gaat de aanvallende middenvelder-positie bekleden, wat ook te zien is aan zijn rugnummer tien. Met zijn creativiteit en het makkelijk kunnen passeren van een tegenstander moet hij in staat zijn om flink wat doelpunten en assists te produceren. Vermoedelijk wordt het middenveld gevormd door de creatievelingen Duyvelaar, Vergouwen en Klijn. Het moet in de praktijk blijken of dit middenveld bij balverlies niet overlopen wordt.

In de aanval is bij RBC niet zoveel veranderd. Dit komt mede doordat RBC geen financile vergoeding wilde overhandigen aan de aanvallers die interesse hadden. Ook reistijd en promoties van concurrerende clubs naar hogere klasses deden RBC de das om. RBC wist nog wel een speler aan de aanval toe te voegen en dat is de 22-jarige Mose Goncalves. Bij de eerste testtraining die hij afwerkte afgelopen seizoen was hij enigzins te zwaar. Die overtollige kilos zijn nu echter verdwenen. Ook hij heeft de beschikking over een goede techniek en creativiteit.

De 30-jarige Nick Smit, die afgelopen seizoen veel op de bank vertoefde, maar toch zeven goals wist te maken, heeft de afgelopen periode individueel getraind bij Aleco om fit te worden. Vorig seizoen is hij het gehele seizoen eigenlijk niet fit geweest, maar ook in hem is er veel vertrouwen. Niet zo gek, aangezien hij een verleden heeft bij onder andere FC Zwolle en Vitesse en hoofdklasser VV Nunspeet.

De eerder besproken Eric Lankers lijkt net voor de winterstop of er na fit te zijn. Met Lankers lijkt hoofdcoach Erwin van der Woerdt in de tweede seizoenshelft een ijzersterke joker in handen te hebben.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd