Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 28

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Jeugdopleiding RBC krijgt professionele vorm

Gepost door:ForzaRbc // 2013-06-26 00:00:00 // 2957 keer bekeken

De voetbalopleiding van RBC krijgt steeds meer vorm. Komend seizoen gaan vijf jeugdteams van start. Het aantal spelers stijgt van 30 naar 81 spelers, zo valt te lezen op de officile website van RBC.

Alle kennis (maximale 4-sterrencertificatie van de KNVB) uit de periode van het betaald voetbal is nog ruimschoots aanwezig en die wordt voortdurend geactualiseerd. Er wordt gericht gewerkt (beleidsplan en leerplannen) aan het verbeteren van het niveau van elke speler. Elk team beschikt over een gediplomeerde trainer en een assistent trainer. Daarnaast functioneren voor alle teams een hersteltrainer, een locotrainer en een keeperstrainer, ook allen gediplomeerd. Bij elke training en bij alle wedstrijden zal een gediplomeerde sportverzorger aanwezig zijn. Bij elk team is een teammanager aanwezig en een assistent scheidsrechter.

Naast deze organisatie rondom de teams is er ook een aantal mensen actief op organisatorisch vlak onder leiding van een vijftal cordinatoren op het gebied van studiebegeleiding, sociaal maatschappelijke begeleiding, vervoer, communicatie, activiteiten, kleding en wedstrijdzaken. Wedstrijden en trainingen worden opgenomen voor videoanalyse; er zijn maar liefst negen studiebegeleiders die alle spelers begeleiden; personen die de ontvangsten bij de thuiswedstrijden voor hun rekening nemen; er is een ditiste aan de opleiding verbonden; RBC werkt samen met Axis, organisatie voor vitaliteit en welzijn; er is de beschikking over een eigen wasserette; er is een chauffeur beschikbaar en een secretaresse. In totaal gaan een kleine 50 mensen de spelers van de voetbalopleiding begeleiden.

Alle trainingen en wedstrijden van de teams worden zoveel mogelijk in het Herstaco Stadion afgewerkt op een gloednieuw kunstgrasveld. Omdat de trainers het nuttig vinden dat spelers ook op gras trainen gaan de C1 (U15) en C2 (U14) n keer per weektrainen bij Rimboe in Wouwse Plantage. Na de winterstop gaan ook de D1 (U13) en D2 (U12) beurtelings een keer per week op genoemd sportpark trainen.

E1 (U11) traint twee keer per week, maar na de kerstvakantie drie keer; D2 (U12) en D1 (U13) trainen drie keer en C2 (U14) en C1 (U15) eerst drie keer en na de kerstvakantie zelfs vier keer. Vorige week heeft de voetbalopleiding van RBC twee druk bezochte infoavonden georganiseerd voor de spelers en hun ouders. Er werd heel veel informatie gegeven over het komende seizoen. Een dag later ontving iedereen digitaal een uitgebreide en goed verzorgde reader waarin de belangrijkste informatie overzichtelijk wordt aangeboden. Bij de eerste competitiewedstrijd zal een uitgebreid infoboek verschijnen voor alle spelers, ouders en begeleiders.

De indeling van de teams voor het seizoen 2013 2014:
De E1 (U11) gaat spelen in een competitie waarin teams uitkomen met uitsluitend eerste jaars D-pupillen. Hierdoor gaan de spelers 11:11 spelen op een groot veld tegen jongens die enkele jaren ouder zijn. Deze extra weerstand moet de ontwikkeling van deze spelers versnellen. De KNVB noemt dit team D3. De D2 (U12) blijft spelen in de 2e klasse, terwijl De D1 (U13) na het kampioenschap in de Hoofdklasse en de daaraan verbonden promotie van het afgelopen seizoen in de 2e divisie gaat uitkomen. De C2 (U14) gaat uitkomen in de 1e klasse en C1 (U15) in de 3e divisie.

Sponsoren voor de voetbalopleiding (gestreefd wordt naar 100) verenigen zich in het Talenten Adoptie Plan. Hun bedrijfsnaam wordt vermeld onder de foto van de door hen gesponsorde speler op de Wall of Future die in het supporterscaf op een prominente plaats komt te hangen.






Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd