Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 28

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

RBCFans.nl rapportcijfers

Gepost door:ForzaRbc // 2013-05-18 00:00:00 // 3233 keer bekeken

De selectie van RBC heeft afgelopen seizoen een geweldige prestatie geleverd. Het volledig nieuw samengestelde team heerste vanaf de eerste wedstrijd en werd met afstand kampioen in de vijfde klasse C. Ongeacht het aantal gespeelde duels of gescoorde doelpunten moet iedereen die RBC een warm hart toedraagt al deze jongens ontzettend dankbaar zijn. Zij waren het die het avontuur aandurfden. Ondanks alle onzekerheid omtrent de samenstelling van de selectie en een speellocatie geloofden zij in de wederopbouw van de club. Uiteraard wist de n op het veld meer ogen op zich gericht dan de ander. RBCfans.nl neemt de kampioensploeg onder de loep, analyseert ieders bijdrage en deelt rapportcijfers uit.

Jol van Meer:
Startte altijd op de bank en kwam er zelden in. Toch kon hij drie doelpunten bijschrijven. Scoorde in het bekertoernooi tweemaal tegen Rimboe en een prachtig doelpunt in de Omroep Brabant Cup tegen Victoria03.
Rapportcijfer: 6.0

Jelte van Son:
Jelte van Son was in een felle concurrentiestrijd met Arthur van den Broek verwikkeld in de eerste seizoenshelft. Hij kon zich echter niet onderscheiden en had vooral moeite met hoge ballen en positionering. Hij had tevens al langere tijd last van een rugblessure, waardoor hij stopt bij RBC en teruggaat naar SVC als voetballer.
Rapportcijfer: 6.0

Zakaria ben Slimane:
Was veelvuldig geblesseerd, waardoor hij niet heel vaak in actie kwam. Startte vaak vanaf de bank. Een kleine stofzuiger op het middenveld, maar kan nog werken aan zijn voetballende kwaliteiten.
Rapportcijfer: 6.5

Nicky Maas:
Nicky Maas had het soms moeilijk op de rechtsbackpositie, maar werd vaak, als het dreigde mis te gaan, geholpen door Dennis Voermans. Maas kan echter wel meevoetballen, maar is kwetsbaar met ruimte in zijn rug. Komt daarom niet vaak mee op.
Rapportcijfer: 6.5

Jesse Verbraak:
Jesse Verbraak is eigenlijk een rechtsback, maar doordat RBC niet beschikte over een linksback werd hij geposteerd op die positie. Heeft het beste ervan gemaakt. Kon vaak de bal wel veroveren, maar had moeite met het meevoetballen. Beschikt wel over opkomende kwaliteiten, maar kwam niet tot scoren. Is tevens kwetsbaar gebleken met ruimte in zijn rug, maar compenseert dit met veel werklust en loepzuivere tackles.
Rapportcijfer: 6.5

David van Kiel:
David van Kiel is een speler vanuit de zaal, maar heeft zich aardig staande gehouden op het veld. DeBelg is met een gesloten verdediging vrijwel onklopbaar, zowel door de lucht als over de grond. Is echter erg kwetsbaar gebleken met ruimte in zijn rug, en kan dit niet compenseren met zijn geringe snelheid.
Rapportcijfer: 7.0

Nick Smit:
Nick Smit begon het seizoen vanaf de bank. Liet met invalbeurten zien wel over kwaliteiten te beschikken, wat beloond werd met een basisplaats in de uitwedstrijd tegen OMC. Viel die wedstrijd echter hopeloos door de mand. Herpakte zich de tweede seizoenshelft heel erg goed, wat hij de laatste wedstrijd tegen Val Aan bekroonde met twee prachtige treffers, waarmee hij zijn totaal naar zeven goals bracht.
Rapportcijfer: 7.0

Edgar Wong:
Edgar Wong kon niet altijd meedoen in verband met werk, maar als hij er was voegde hij zeker wat toe. Deed als stofzuiger op het middenveld zijn plicht en kon daarnaast ook een prima pass versturen. Door zijn lengte is hij tevens kopsterk. Hij kopte RBC naar een gelijke stand tegen WDS19 vlak voor tijd.
Rapportcijfer: 7.0

Arman Grigorian:
Arman Grigorian begon vanaf de bank, maar kwam regelmatig in het elftal. Besliste de uitwedstrijd tegen WDS19 definitief met een kopbal, en in de thuiswedstrijd tegen DIOZ maakte hij vlak voor tijd de bevrijdende 3-2. Het schort nog wat aan zijn voetballende kwaliteiten, maar hij is ontzettend doelgericht. Vrijwel elke bal die hij schiet is op doel en ook nog eens in de hoek. Startte regelmatig als vervanger van Nicky Maas oprechtsbackpositie. Deed het daar niet onaardig.
Rapportcijfer: 7.0

Anouar el Khassim:
Viel meteen op in de eerste oefenwedstrijd tegen sv MOC17 met een prachtig afstandsschot in de kruising. Besliste de eerste wedstrijd in Breda tegen WDS19 met drie treffers. El Khassim liet fraaie acties zien en scoorde regelmatig, maar ging veel te vaak voor eigen succes, waardoor hij veel zekere doelpunten van RBC om zeep hielp. Moet in de combinatie nog stappen gaan maken wil hij slagen bij sv DOSKO.
Rapportcijfer: 7.5

Wiebe de Kok:
Wiebe de Kok was een plaag voor elke verdediging in de competitie. Werkt heel hard en loopt achter elke diepe bal aan. Naast zijn harde werken heeft hij de beschikking over een aardige techniek, waarmee hij regelmatig de backs van de tegenpartij voorbij loopt. Scoorde de belangrijke tweede treffer in de thuiswedstrijd tegen SVC en kopte de gelijkmaker binnen tegen runner-up OMC. Werd ook regelmatig in de spits geposteerd, maar dit was geen succes in de competitie. Op de counter zoals tegen VC Vlissingen komt hij als snelle spits beter uit de verf.
Rapportcijfer: 7.5

Mark van der Wegen:
Een spits met de rug naar de goal. Kan altijd in de dekking worden aangespeeld. Doet er dan altijd wat goeds mee, maar is niet wendbaar genoeg om open te draaien richting het doel. In de tweede seizoenshelft naar het middenveld gehaald en dat deed hij prima. Met zijn gezicht naar de goal is hij veel gevaarlijker. Heeft overzicht, een goede pass en bereikt altijd iemand met een oranje-wit shirt aan. Sluit daarnaast aan als RBC in de aanval is, waarmee hij topscorer werd van het elftal. Het team zou hem veel vaker door de lucht kunnen gebruiken, aangezien hij ook kopsterk is.
Rapportcijfer: 7.5

Redouane el Allaoui:
Redouane viel pas op laat in de eerste seizoenshelft en kwam helemaal tot bloei na de winterstop. Heeft mooie acties, wat hem regelmatig applaus van het publiek oplevert. Kan ook prima in de kleine ruimte uit de voeten. El Allaoui heeft een goede voorzet in de benen, maar mag wel wat vaker voor eigen succes gaan. Zeker gezien het schot wat hij in zijn benen heeft. Zou eventueel ook op de tien kunnen spelen, heeft een prima overzicht.
Rapportcijfer: 8.0

Dennis Voermans:
De rots in de branding achterin. Stuurt de verdediging aan, pakt makkelijk ballen af en is, ondanks zijn lengte, erg wendbaar en snel, waardoor RBC met hem gewoon tegen de middenlijn kan gaan staan. Daarnaast schuift Voermans graag in, waardoor een extra man op het middenveld gecreerd kan worden. Heeft een geweldige poeier in de benen, strooit met crosspasses en is erg kopsterk. Scoorde daarom als verdediger al zesmaal. Besliste in zijn eentje de belangrijke wedstrijd tegen vv DIOZ, waar hij de score opende met een prachtige lob. Ondanks alle kwaliteiten beschikt Voermans ook over een dosis nonchalance in de wedstrijden tegen de kleintjes, waardoor de verdediging wel eens in de problemen kwam.
Rapportcijfer: 8.0

Arthur van den Broek:
Arthur van den Broek sprak voor het begin van het seizoen de wens uit om eerste doelman te worden van RBC en bond de strijd aan met Jelte van Son. In de eerste seizoenshelft wisselde de jonge keeper goede reddingen af met weifelend optreden. Hij kreeg in de winterstop echter het vertrouwen van hoofdtrainer Erwin van der Woerdt en betaalde dit dubbel en dwars terug. Waar in de eerste seizoenshelft nog zeventien tegentreffers vielen, hoefde hij in de tweede seizoenshelft maar viermaal de bal uit het net te halen, waarvan een strafschop. Van den Broek pakte elk schot van afstand, was heer en meester in een-tegen-een situaties, stuurde van achteruit de verdediging aan, straalde rust uit en heeft in de tweede helft van het seizoen veel punten voor RBC gepakt.
Rapportcijfer: 8.5

Ivo Vergouwen:
De spelbepaler van RBC. Hij stond op als het nodig was. Kan ontzettend goed dribbelen en kappen, heeft een goede lange pass in de benen, een goed schot en scoorde ook regelmatig met het hoofd. Scoorde de belangrijke gelijkmaker in de uitwedstrijd tegen OMC toen RBC volledig omver werd gelopen, maakte de gelijkmaker in de Omroep Brabant Cup tegen Victoria03 toen Dennis Voermans even daarvoor een strafschop miste, bracht RBC een ronde verder in het KNVB-bekertoernooi toen RBC de gehele tweede helft met tien man speelde tegen Clinge en maakte het winnende doelpunt in het kampioensduel tegen SVC. Moet alleen het dribbelen niet in de eigen zestien meter doorvoeren.
Rapportcijfer: 9.0

Eric Lankers, Erwin van der Woerdt en Miel van Ginneken kwamen te weinig in actie om tot een cijfer te komen. Ruben Bus speelde slechts een half seizoen.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd