Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

84%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

16%

Stemmen: 19

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

RBC D1 pakt de dubbel

Gepost door:Remy // 2013-05-11 00:00:00 // 3023 keer bekeken

Het kan niet op voor de jongens van RBC D1. Vorige week staken zij op de laatste speeldag van de competitie koploper Kloetinge D1 voorbij op de ranglijst en eisten zo het kampioenschap in de Hoofdklasse G op. Vandaag stonden Kloetinge en RBC tegenover elkaar in de bekerfinale en de ploeg van trainer Ruben Bus trok wederom aan het langste eind.

RBC bereikte de bekerfinale van sector 1 van district Zuid 1 (Zeeland/West-Brabant) middels overwinningen op Zwaluwe D1 (tweede klasse; 1-21), Unitas30 D1 (eerste klasse; 5-0), JVOZ D2 (tweede divisie; 4-2) en Steenbergen D1 (Hoofdklasse; 5-1).

De finale werd gespeeld in Heinkenszand op het sportpark van Luctor88. Kloetinge nam de leiding, maar via een doelpunt van Daan Claassens wist RBC nog voor de rust het evenwicht te herstellen. In de tweede helft werd niet meer gescoord, waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen. Er waren liefst zestien strafschoppen voor nodig, maar toen mocht RBC zich na kampioen ook bekerwinnaar noemen.

Volgend weekend kan RBC D1 opnieuw aan de bak. Als kampioenen van de Hoofdklasse G strijden de talenten dan om het algehele kampioenschap van district Zuid 1. In Sprang-Capelle neemt RBC het op tegen Hardinxveld D1 en BVV D1.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd