Voorbeschouwing Val Aan-RBC

Gepost door:Remy // 2013-05-04 00:00:00 // 2997 keer bekeken

RBC sluit een prachtige week af met een uitduel tegen Val Aan, tevens de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Als er gewonnen wordt in De Heen betekent dat de tiende driepunter op rij en dan blijft RBC zonder puntverlies na de winterstop.

Zon mooie serie zal er normaal gesproken wel komen. Val Aan weet in de vijfde klasse C alleen TPO onder zich te houden en heeft pas negen punten verzameld. Als RBC het vizier enigszins op scherp heeft staan zal Val Aan zelfs de grens van honderd tegendoelpunten gaan bereiken, want na 21 duels staat de teller al op 97 (een gemiddelde van 4,6 tegentreffers per wedstrijd).

Op het sportpark van Rimboe werd het eerder dit seizoen 6-0 en daarmee kwamen de bezoekers er eigenlijk nog goed vanaf. Ivo Vergouwen en Wiebe de Kok scoorden elk tweemaal en ook Anouar el Khassim en Arman Grigorian wisten het net te vinden.

Trainer Erwin van der Woerdt blikt voor ons terug op de wedstrijd van vorige week tegen OMC. Hoewel het kampioenschap al binnen was behaalde RBC een mooie overwinning op de runner-up en het revancheerde zich daarmee voor de enige competitienederlaag.
Het is altijd lastig om een ploeg die al kampioen is nog te motiveren. De doelstelling is immers bereikt, maar ik heb aangegeven dat als je een echte kampioen bent, je niet twee keer mag verliezen van dezelfde tegenstander. We hadden veel afwezigen vorige week, door werkverplichting, blessures en ziekte. Het was dus puzzelen en door deze vele afwezigen was ik genoodzaakt om zelf ook mee te doen. Het veld werkte niet echt mee, maar desondanks vond ik het een prima wedstrijd.

We liepen tegen een onterechte achterstand aan door een discutabele penalty in de 49e minuut, vervolgt de trainer. OMC vierde deze goal alsof ze kampioen waren geworden. Dat was nou net het zetje wat we nodig hadden om nog een tempo hoger te gaan spelen. Ik heb na vijftien minuten in de tweede helft het systeem aangepast door Mark van der Wegen door te schuiven naar de spits, waardoor we met vier man voorin kwamen te staan. OMC moest zich daarop aanpassen, waardoor er meer ruimte ontstond op het middenveld. Dat pakte meteen goed uit en we maakten twee goals. Ik vond ons een zeer goede tweede helft spelen met veel strijd, hoog tempo en af en toe mooie aanvallen.

De trainer zelf haalde het einde van de wedstrijd niet. Hij moest na twee gele kaarten vertrekken. Mijn eerste gele kaart was terecht, die tweede was echt een lachertje. Het was een doeltrap voor ons en die bal lag ergens bij de cornervlag. Arthur van den Broek gaat die bal halen op een normaal tempo en die scheids roept en fluit maar tempo en opschieten. Ik zeg uit een geintje tegen de scheids: Scheids, de keeper hoeft toch niet te sprinten om een achterbal te nemen? Dat was kennelijk zeer beledigend, want het kostte me een tweede gele kaart.

Vergeleken met vorige week heeft Van der Woerdt tegen Val Aan veel meer opties. Buiten Miel van Ginneken, Eric Lankers en Jesse Verbraak is iedereen fit en aanwezig. De aftrap in De Heen staat gepland om 14.30 uur.

Gegevens sportpark
Sportpark De Heen
Dorpsweg 57
4655 AB De Heen




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd