Persbericht: Aankoop voormalig RBC-stadion

Gepost door:ForzaRbc // 2013-05-03 00:00:00 // 3048 keer bekeken

De heer P.A.M Hermsen heeft afgelopen week van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal vernomen dat zijn bod op het voormalige RBC-stadion is geaccepteerd.

De Heer Hermsen heeft zijn concrete interesse kenbaar gemaakt in januari 2013. Het contact met de gemeente kwam tot stand via het bestuur van RBC. De heer Hermsen werd in 2012 sponsor van RBC. Hij kreeg meteen sympathie voor de club welke in 2011 failliet ging. Daarna is RBC in 2012 in de kelder van het amateurvoetbal opnieuw begonnen. De heer Hermsen zag dat er bij de thuiswedstrijden van RBC enkele honderden trouwe fans langs de lijn stonden, vrijwilligers die de club niet in de steek hadden gelaten en er nog steeds een kwalitatieve hoogwaardige jeugdopleiding aanwezig was. Op het moment dat de heer Hermsen in de gaten kreeg dat RBC in Roosendaal geen voet aan de grond kreeg, kwam hij in actie. Hij heeft een plan bedacht voor het voormalig RBC-stadion, waarmee RBC mogelijk geholpen was en Roosendaal er een mooie onderneming bij krijgt. De plannen zijn om er sport, horeca, kantoren en evenementen van groot tot klein samen te brengen. Het moet een plek worden waar zakelijk en sportief Roosendaal elkaar ontmoeten, verbinden, samenwerken en ontspannen.

Daarbij is RBC de eerste gebruiker. Deze zal zich gaan vestigen in het voormalige spelers/supportershome en de kleedkamers op de begane grond met de daarbij behorende massageruimtes.

Er zal een kunstgrasveld worden aangelegd waardoor het stadion maximaal te benutten is voor RBC en overige gebruikers. De heer Hermsen heeft met RBC afgesproken dat er getraind- en gevoetbald kan worden in het stadion.

De Heer Hermsen zal actief de markt op gaan met het stadion. Er zijn inmiddels gesprekken gestart met diverse organisatie welke interesse hebben getoond. De Heer Hermsen geeft de voorkeur aan sport, in welke vorm dan ook, horeca, zaalverhuur en evenementen. Voor deze activiteiten heeft de Heer Hermsen een aparte BV opgericht. De Heer Hermsen is directeur eigenaar van het Zeeuwse bedrijf Herstaco BV uit Middelburg. Deze onderneming staat helemaal los van de aankoop van het stadion. Omdat Hermsen met zijn bedrijf als sponsor aan RBC verbonden is en bekend is geworden met Herstaco BV, zal het stadion vernoemd worden naar de Zeeuwse onderneming.

De komende maanden zal het stadion gebruiksklaar worden gemaakt voor de voorgenomen plannen en het verder oprichten van de BV.

Het ligt in de lijn der verwachting dat RBC als eerste gebruiker het Herstacostadion zal betreden. Hermsen verwacht dat dit in de zomer periode zal zijn.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd