Hermsen betaalt 1,3 miljoen voor stadion

Gepost door:Remy // 2013-05-02 00:00:00 // 3013 keer bekeken

In een raadsmededeling licht het college van burgemeester en wethouders de raad van de gemeente Roosendaal in over de verkoop van het stadion. Daaruit wordt duidelijk dat Paul Hermsen het stadion koopt voor 1,3 miljoen euro vrij op naam. Tevens huurt hij het omliggende parkeerterrein voor 25.000 euro per jaar.

Daarnaast wordt meer inzicht gegeven in de biedingen van twee andere partijen. En van hen bood 775.000 euro, maar het businessmodel past volgens het college niet goed binnen het nieuwe bestemmingsplan. De andere kandidaat zou het stadion eerst voor vijf jaar willen huren. Het eerste jaar zou geen huur betaald worden en daarna 50.000 euro per jaar. Na deze vijf jaar zou het stadion voor 1,5 miljoen euro worden gekocht. Dit plan zou functies toevoegen aan de stad Roosendaal, maar er zou ook aanvullend onderzoek benodigd zijn naar onder meer mogelijke geluidsoverlast.

Het college concludeert dat geen van de drie biedingen optimaal is, maar dat het plan van Hermsen direct financile zekerheid biedt en ook een goedefunctie aan het stadion geeft.

Klik op de volgende links om de raadsmededeling te bekijken:
Pagina 1
Pagina 2




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd