Glenn van Meer: 'Willem II wil mij hebben, maar ik kies voor RBC'

Gepost door:ForzaRbc // 2013-04-07 00:00:00 // 2810 keer bekeken

Het is rust bij de wedstrijd tussen RBC en Rimboe, waar op dat moment de thuisclub met 3-0 leidt. Even later wijst een RBC-supporter op een jonge jongen die net de kantine binnenwandelt. Hij roept er achteraan dat het om Glenn van Meer gaat, de speler die samen met doelman Maarten Hack de selectie sowieso komt versterken.

De 19-jarige Van Meer is samen met zijn vader opnieuw afgereisd naar Nederland om RBC aan het werk te zien.Ik wil graag voor RBC spelen. Willem II heeft mij dit seizoen ook een paar keer benaderd om naar Tilburg te komen, maar ik heb gezegd dat ik naar RBC ga. Na een gesprek met Eric Lankers en Erwin van der Woerdt stond mijn keuze al vast. Mensen die mij kennen in Belgi en bij mijn huidige club hebben daar hard om moeten lachen, zo vertelt hij. Zij kunnen dus niet begrijpen dat ik van een beloftenteam uit derde nationale terug wil zakken naar een club uit de vierde klasse in Nederland.

Van Meer, afkomstig uit de jeugdopleiding van Verbroedering Geel en van origine linksback, stond in Belgi te boek als een van de grootste talenten van het land. Het is er dus op de een of andere manier niet helemaal uitgekomen. Waarom hij dan toch een vierdeklasser prefereert boven de kans om betaald voetbal te spelen bij Willem II of een hoog spelende amateurvereniging is hij duidelijk: Bij RBC krijg ik zeker veel speelminuten, en daarnaast staan er ontzettend veel supporters langs de kant. Dat zie je nergens. Zijn vader vult aan: Ja, als hij naar Willem II gaat is hij daar ook slechts een nummer. Bij RBC krijgt hij speelminuten en mag hij voor zoveel supporters spelen. Dat is toch fantastisch! Beide glunderen als de woorden van pa Van Meer uitgesproken zijn.

Hoewel hij resoluut voor RBC kiest, houdt Van Meer een goed gevoel over aan de toenadering van Willem II. Ik heb veel respect voor de mensen van Willem II die mij benaderd hebben en ik ben hen ook dankbaar voor de wijze waarop ze hebben gehandeld.

Ook Eric Lankers is zichtbaar tevreden met de komst van de jonge verdediger. Die jongen heeft altijd op een zeer hoog niveau gespeeld in Belgi. Natuurlijk is dat wel in de jeugd, maar een groot voetbaltalent is hij zeker.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd