Voorbeschouwing RBC-Rimboe

Gepost door:Remy // 2013-04-05 00:00:00 // 3079 keer bekeken

Het slot van de competitie nadert met rasse schreden. Met nog vier wedstrijden op de rol heeft RBC aan n punt genoeg om officieel te promoveren naar de vierde klasse en met zeven punten is de club zeker van het kampioenschap. Bij een gelijkspel tegen OMC volstaan zelfs vijf punten en indien gewonnen wordt van de eerste achtervolger zijn vier punten genoeg. Voorafgaand aan de confrontatie met de Dordtenaren treft RBC echter eerst nog Rimboe en SVC.

Zondag treedt RBC in de Wouwse Plantage op als gastheer van Rimboe, dat de Roosendaalse club uit de brand hielp met het ter beschikking stellen van de accommodatie. Eerder dit seizoen won RBC uit met 2-5. Binnen twintig minuten stond het al 0-4, maar daarna ging de oranje-witte storm liggen. In de tweede helft kon Rimboe terugkomen tot 2-4, voordat Nick Smit de eindstand bepaalde.

Rimboe vinden we terug op de achtste plaats op de ranglijst, met zeventien punten uit evenzoveel duels. In de laatste zeven wedstrijden werden echter maar drie punten gepakt middels een 4-3 overwinning op Val Aan. Enkele weken geleden besloot trainer Toine van Beers met onmiddellijke ingang te stoppen, toen duidelijk werd dat zijn contract om financile redenen niet zou worden verlengd. Ook enkele spelers keerden Rimboe daarop de rug toe. Afgelopen maandag werd Rimboe verpulverd bij OMC (8-0), terwijl het in september RBC nog een goede dienst bewees door met 3-2 te winnen van de runner-up.

Naar alle waarschijnlijkheid zal dat puntje, genoeg voor promotie, er dus wel komen aanstaande zondag.
Promotie is ook een prijs, maar we willen echt gaan voor het kampioenschap, stelt trainer Erwin van der Woerdt, die al vanaf het begin van het seizoen duidelijk maakt dat het kampioenschap het absolute doel is dat RBC voor ogen heeft. Als RBC en OMC de komende weken hun wedstrijden winnen zou RBC op 28 april in een rechtstreeks gevecht op eigen veld de titel kunnen binnenslepen. Een schitterend scenario, al heeft OMC nog zware wedstrijden tegen WDS19 en DIOZ voor de boeg en moet RBC op bezoek bij SVC. Voor het scenario is het hartstikke mooi om tegen OMC kampioen te worden, maar het zou nog mooierzijn als je het dan al bent. Ik hoop dat OMC dit weekend punten laat liggen tegen WDS.Wij moeten zelf alle vier de wedstrijden winnen, willen we de reeks van voor de winterstop verbeteren. Verslapping hoort daar niet bij!

De goede uitgangspositie heeft RBC onder meer te danken aan vorig weekend, toen zes punten aan het totaal werden toegevoegd. De zeges op DIOZ en SC Welberg kwamen echter met de nodige moeite tot stand. Allereerst snap ik niet dat de KNVB blijft vasthouden aan het traditionele inhaalweekend met Pasen. Twee wedstrijden in drie dagen is gewoon te veel. Gelukkig heeft dit ons geen punten gekost, maar ook op dit niveau is de arbeidsrustverhouding belangrijk, aldus Van der Woerdt. DIOZ speelde zoals verwacht: hard in de duels. Als je daar niet in meegaat verlies je de strijd. Dat kwam niet ten goede van het voetballende gedeelte. We kwamen wel verdiend op voorsprong door een prachtige goal van Dennis Voermans en eenterechte penalty.In de rust gaf Edgar Wong aan niet verder te kunnen en dan moet je het spelsysteem omgooien. Maar ook de tegenstander deed aanpassingen in het systeem. DIOZ ging opportunistischer spelen met vier man voorin en n man daarachter. Onze balans op het middenveld was weg, waardoor we onder druk kwamen te staan. Door Anouar el Khassim in te brengen kregen we de grip weer terug en hadden we nog minimaal n goal erbij moeten maken. Na de wedstrijd was het inventariseren wat de opgelopen schade was aan pijntjes en blessures, maar drie punten vergoedden veel.

Welberg thuis was ronduit slecht, vervolgt de trainer. Ik vind het te makkelijk om dit op vermoeidheid te gooien. Dit had met scherpte te maken, waardoor er slechte aannames waren, ballen op het verkeerde been werden ingespeeld, duels te slap werden ingegaan et cetera. Anouarbleek na zijn schouderblessure toch nog niet wedstrijdfit te zijn en Ivo Vergouwen kreeg al vrij snel een tik waardoor hij niet voluit kon gaan en in de rust gewisseld moest worden.Ik heb in de rust aangegeven dat ik geen 10-0 verwachtte de tweede helft, want dat zat er echt niet in, maar hoopte dat er n goal zou vallen, omdat dat genoeg zou zijn. We kwamen nog goed weg met een bal die we zelf op de lat koppen en met een aantal uitstekende reddingen van Arthur van den Broek. Punten koesteren, want als je zulke slechte wedstrijden wint moet je er heel blij mee zijn.

De spelersgroep lijkt het drukke paasweekend goed te hebben doorstaan.
Dinsdag hebben we een herteltraining gedaan met de spelers die gespeeld hebben en met de reserves hebben we conditioneel getraind. Jesse Verbraak heeft nog last van zijn knie en is daardoor een twijfelgeval voor de wedstrijd tegen Rimboe. David van Kiel is geschorst. Dat wordt dus puzzelen achterin, maar dat lossen we wel op.

Let op: RBC-Rimboe begint zondag om 15:00 uur!




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd