Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 28

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Hermsen: "Ik hoop uit het diepste van mijn hart dat het gaat lukken"

Gepost door:ForzaRbc // 2013-03-28 00:00:00 // 2847 keer bekeken

Paul Hermsen, directeur van Herstaco BV, aast al zeker twee jaar op het lege RBC-stadion. Bijna twee jaar geleden speelde RBC Roosendaal haar laatste thuiswedstrijd in het toen nog hetende Mariflex-Stadion. Als het aan Hermsen ligt dan spelen de oranje-witten er komend seizoen weer haar thuiswedstrijden, zo laat hij weten aan Roosendaal24.nl.

In het interview met BN De Stem gaf hij aan dat hij een RBC-liefhebber is in hart en nieren. Het maken van winst of het verdienen van geld aan het stadion heeft geen prioriteit. Hij kijkt echt wel naar mogelijkheden om het stadion te verhuren naast de activiteiten van RBC. Er zijn nog twee andere kandidaten, maar Hermsen weet niet wie dit zijn.

Hermsen heeft al een bod uitgebracht bij de gemeente Roosendaal, die het stadion in februari 2012 in handen kreeg. Dit zou naar verluidt ruim een miljoen euro zijn. Dit zou echter afgewezen zijn. Wethouder Theunis wil echter nergens op reageren. De ondernemer mag drie maal een bod doen, en overweegt een nieuw bod. Hij heeft intensief contact met het RBC-bestuur, ook niet zo gek aangezien hij de broer van de voorzitter van RBC is. Voor komende zondag moet het bod binnen zijn bij de gemeente Roosendaal, maar het is nog onduidelijk wat de gemeente belangrijk vindt. Hermsen weet wel dat het een belangrijke functie moet worden voor de stad. Hij wil niet dat RBC alleen kan trainen op kunstgras, maar het is ook de bedoeling dat er een voetbalschool komt om het talent te bevorderen van de club. De huidige cafetaria zou kunnen fungeren als clubhuis voor RBC. Hermsen noemt in gesprek met Roosendaal24.nl een hoop mogelijkheden, maar het is afwachten wat de gemeente nu wil.

Nadat het interview in De Stem gepubliceerd was, kreeg hij telefoontjes en werd hij overspoeld met e-mails. "Zowat alle e-mails en telefoontjes waren ongelofelijk enthousiast. De een zou gaan bidden dat het lukt terwijl de ander zijn frustraties uitte richting wethouder Toine Theunis," zo liet hij blijken. "Ik hoop uit het diepste van mijn hart dat het gaat lukken. Het stadion is een mooi gebouw en ik gun RBC het van harte. Het is mooi om te zien dat er nog steeds een grote fanatieke groep is die RBC door dik en dun steunt, vooral omdat een groot gedeelte van deze groep bestaat uit jongeren. Zij zijn immers toch de toekomst."

Dat wethouder Theunis stug blijft volhouden dat de passarrelle geweldig zou zijn voor Roosendaal, terwijl oppositiepartijen in de gemeente Roosendaal dat standpunt niet kunnen volgen, zet bij Hermsen ook vraagtekens: "Ik vind het een beetje overbodig. Iedereen weet maar al te goed waar het RBC-stadion is. Het geld voor de passerelle kunnen ze beter besteden aan andere zaken."








Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd