Update: 'Regionale investeerder met 'hart voor RBC' wil stadion kopen'

Gepost door:ForzaRbc // 2013-03-20 00:00:00 // 2829 keer bekeken

Gisteren werd door de Roosendaalse wethouder Toine Theunis ontkracht dat de KNVB het stadion zou willen kopen. De voorman van de Nieuwe Democraten, Ton Schijvenaars, was na het lezen van het artikel op deze website ontstemt.Zijn vragen daaromtrent waren immersnog niet door de wethouder beantwoord.

Schijvenaars had echter wel een opmerkelijke quote op Twitter: "Regionale investeerder heeft een redelijk bod gedaan!" Om daar aan toe te voegen: "RBC zou een van de vele gebruikers worden."

RBCFans.nl nam contact op met Schijvenaars en vroegof het waar was wat hij had gezegd. Hij nuanceert zijn uitspraken enigszins: "Ik denk dat RBC weer in het stadion kan voetballen als de regionale investeerder het stadion koopt",en voegt er aan toe: "Ik vermoed dat het een investeerder is met een hart voor RBC." Of het mogelijk een oud-sponsor is van de club weet hij niet. Hij doet tevens geen uitspraken over wie het bedrijf is of wat het doet. "Dat is aan de investeerder om naar buiten te brengen."

Op de vraag of hij ook de hoogte van het bod weet is hij helder: "Bedrag is marktconform als je rekent vanaf boekwaarde 1,75 miljoen minus afschrijvingen, kosten en achterstallig onderhoud." Voor zover Schijvenaars weet is de regionale investeerder nog steeds n van de drie kandidaten.

Update:De Nieuwe Democraten heeft een 24-uursvraag gesteld aan wethouder Toine Theunis. In het betoog van de Nieuwe Democraten wordt er gesteld dat de regionale investeerder minimaal1.000.000 over heeft voor het stadion. Volgens Schijvenaars is het stadion op dit momentmarktconform 1.150.000 waard.

Voor twee van de drie partijen is de fietsloopbrug van belang. Mocht deze er niet komen dan haken deze meteen af. De Roosendaalse belastingbetalermoet dus eerstminimaal1,9 miljoen ophoesten voor deze passerelle.

Op de vraag of deze partij als ontbindende voorwaarde opgenomen heeft dat de aanleg van de fietsloopbrug er komt antwoordt Theunis met 'Nee'. Voor 1 april aanstaande zou er inzicht moeten zijn in de businessplannen bij alle drie de partijen en worden deze beoordeeld.

RBCfans.nl wacht nog op de reactie van Theunis over de uitspraken van Ton Schijvenaars.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd