Voorbeschouwing TPO-RBC

Gepost door:Remy // 2013-03-15 00:00:00 // 2835 keer bekeken

Dit weekend gaat koploper RBC op bezoek bij hekkensluiter TPO. Het uit 1946 stammende Tussen Puinhopen Opgericht wist pas vier punten te vergaren uit veertien wedstrijden. Overigens moet daarbij worden opgemerkt dat nog geen definitieve beslissing is genomen over de gestaakte wedstrijd PCP-TPO. De club uit Moerdijk leidde twee minuten voor tijd met 0-1 en kan dus hoogstwaarschijnlijk nog drie punten bijschrijven.

Dat neemt niet weg dat RBC overduidelijk een van de zwakste broeders uit de vijfde klasse C treft. Het ontbreekt TPO voornamelijk aan scorend vermogen. Slechts elf goals werden er tot dusver gemaakt en dan is het lastig punten sprokkelen. Op een verdienstelijk gelijkspel tegen DIOZ op de eerste speeldag en een 1-4 zege bij ZBC begin oktober na resulteerden alle duels in een nederlaag. Vijf van deze wedstrijden werden met het kleinst mogelijke verschil verloren.

Vergeleken met andere laaggeklasseerde ploegen krijgt TPO een stuk minder tegendoelpunten te verwerken (ZBC 71; Val Aan 76; TPO 44). Ook RBC had eerder dit seizoen moeite het net te vinden tegen de Moerdijkers. Dankzij zeer sterk keeperswerk wist TPO de schade nog enigszins te beperken: 3-0. Gezien de enorme hoeveelheid kansen die RBC creerde was dat nog een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen. In de problemen kwam de ploeg van trainer Erwin van der Woerdt geen moment. Bij rust was het 1-0 dankzij een doelpunt van Ivo Vergouwen en meteen na de hervatting besliste Redouane el Allaoui het duel. Later bepaalde Mark van der Wegen vanaf de strafschopstip de eindstand.

Vorige week leek RBC ook van PCP weinig te duchten te hebben. Na 45 minuten stond het echter wederom slechts 1-0 (doelpunt Van der Wegen) en nu slaagde RBC er in de tweede helft niet in nogmaals de trekker over te halen, waardoor het toch nog lang spannend bleef.
Tegen deze tegenstanders is het belangrijk dat je snel een goal maakt en gebeurt dat niet,dan moet jegeduldig blijven spelen en niet geforceerd gaan zoeken, legt Van der Woerdt uit. Nu duurde het te lang voordat de goal gescoord werd, maar bleven we wel goed rondspelen. In de eerste helft hadden we al met 2-0 voor moeten staan. Dat is eigenlijk ook het verhaal van de tweede helft. Zolang je niet de 2-0 maakt, blijft de tegenstander hoop houden om een punt te stelen bij RBC. Door die hoop ging PCP iets feller en opportunistischer spelen. Wij gingen mee in hun spel door ook te snel de lange bal te spelen en kwamen daardoor zelfs nog onder druk te staan. Blijf je voetballen en druk vooruit zetten, dan gebeurt dat niet. Ondanks dat kregen we natuurlijk nog vier of vijf opgelegde kansen om de wedstrijd te beslissen.

Ook viel er tegen PCP met Ruben Bus alweer een speler geblesseerd uit. Volgens Van der Woerdt zijn al die blessures pure pech. Anouar el Khassim valt na een duel en loopt daardoor een schouderblessure op. Ivo Vergouwen en Edgar Wong raken beiden op een training geblesseerd en scheuren een enkelband in, terwijl er geen contactmoment is met een speler. Eric Lankers kruisband is ook pech en Miel van Ginneken is op school door zijn enkel gegaan tijdens een gymles. Van dit rijtje zijn alleen Vergouwen en Bus tegen TPO weer inzetbaar. Ruben heeft dinsdag niet kunnen trainen, maar donderdag had hij geen last meer. El Allaoui keert terug na een schorsing.

Gegevens sportpark
Sportpark De Klaverweide
Wethouder Mattheestraat 8
4781 AZ Moerdijk




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd