Voorbeschouwing RBC-PCP

Gepost door:Remy // 2013-03-09 00:00:00 // 2940 keer bekeken

Zondag staat voor RBC de eerste thuiswedstrijd na de winterstop op het programma. Het Bredase PCP komt op bezoek in Wouwse Plantage.

Vorige week werd de competitie hervat met een 0-3 overwinning op DEVO.
De eerste twintig minuten speelden we heel goed voetbal tegen DEVO. Veel druk vooruit, veel crossballen en voorzetten van de zijkant, hoog tempo. Dan moet je jezelf belonen voor dat goede spel en de kansen die we creerden maken, zo blikt trainer Erwin van der Woerdt terug. Uit het niets kreeg DEVO een paar goede kansen doordat wij zelf balverlies leden op een moment dat het niet mag en kan. Daardoor had het met rust ook zomaar 2-2 of 3-3 kunnen zijn. Arthur van den Broek redt ons de tweede helft bij 1-0 door goed uit te komen en vanuit die counter scoren we de 2-0. Enige smet was de gele kaart van Redouane el Allaoui en de schouderblessure van Anouar el Khassim. Dit waren drie heel belangrijke punten. We zijn goed begonnen na de winterstop en het is natuurlijk lekker dat OMC verloor.

Niet voor het eerst dit seizoen hield de tegenstander het lang vol, maar werd in de tweede helft toch nog een ruime uitslag neergezet. De fitheid lijkt daarmee n van de belangrijkste wapens van RBC. Dit is een combinatie van verzorgd voetbal en de factor conditie. Als je zelf de bal hebt, word je minder moe, dan wanneer je er negentig minuten achteraan moet rennen. Daarnaast trainen we op een bepaalde manier die ervoor zorgt dat we conditioneel sterk zijn. En een groot voordeel is dat we ondanks het slechte weer en de sneeuw geen enkele trainingsavond of wedstrijddag stil hebben gezeten.

Door de winst in Bosschenhoofd en de nederlaag van OMC bij SVC deed RBC erg goede zaken in het klassement. Op papier volgen nu drie gemakkelijke wedstrijden, tegen achtereenvolgens PCP, TPO en ZBC97. Als daarin geen fout wordt gemaakt komt het kampioenschap binnen handbereik. Van der Woerdt: Wedstrijden op papier bestaan niet. Ik vind dat we welke wedstrijd moeten winnen.  De concurrenten spelen onderling ook tegen elkaar en die gaan dus ook punten verliezen. Wij moeten zorgen geen schorsingen op te lopen. Blessures kan je niet voorkomen, maar dat kan wel een beperkende factor zijn. En heel simpel gerekend, als je blijft winnen word je vanzelf kampioen.

De eerste stap moet dus worden gezet tegen PCP. De Bredanaars, vorig jaar nog vierdeklasser, wisten pas vier van hun dertien wedstrijden te winnen en zijn terug te vinden op de negende plaats op de ranglijst. In oktober 2012 won RBC de uitwedstrijd bij PCP met 0-2 door goals van Dennis Voermans en Wiebe de Kok. Hoogstaand was het echter allerminst wat RBC destijds liet zien. De thuisploeg was echter ook niet bij machte om iets uit te richten. Dat resulteerde in een bijzonder slap duel, met vooral veel tumult buiten de lijnen (twee ambulances op het sportpark en een korte vechtpartij langs de lijn met enkele spelers van PCP).

Overigens werd vorige week de thuiswedstrijd van PCP tegen TPO in de 88ste minuut gestaakt bij een 0-1 stand in verband met wanordelijkheden. PCP dacht recht te hebben op een penalty, maar die werd niet toegekend door de scheidsrechter. Direct daarna floot de leidsman aan de overkant wel voor een strafschop en werd de doelman van PCP met rood van het veld gestuurd. Naar aanleiding van de discussie die hierop ontstond werd de wedstrijd gestaakt.

RBC zal tegen PCP noodgedwongen in een andere opstelling spelen dan vorige week. Redouane el Allaoui kreeg tegen DEVO een gele kaart voor aanmerkingen op de leiding. Aangezien dit zijn vierde kaart van het seizoen was is hij automatisch voor n wedstrijd geschorst. Anouar el Khassim verliet vorige week het veld met een schouderblessure. Anouar heeft een luxatie (ontwrichting) van zijn sleutelbeen en moet nu twee weken rust houden en daarna wordt bij Axis fysiotherapie bekeken hoe verder tehandelen, aldus Van der Woerdt. Verder herstelt Edgard Wong nog van een ingescheurde enkelband. Ivo Vergouwen heeft een terugval gehad en achter zijn naam staat nog een vraagteken voor de wedstrijd tegen PCP.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd